keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Tyyliä linnuille


Ukki sai joulupukilta uuden lintulaudan. Ukki asuu ympäri vuoden Salon mökillä seuranaan Opiskelijatytön 13-vuotias Chloe-koira ja lukemattomat linnut, joita hän innokkaasti ruokkii. Joten lintujuttuja ei ole koskaan liikaa - toistaiseksi :):) Pikkulintujen lisäksi Ukkia ilahduttavat viereisen lahden viisi joutsenta ja toistakymmentä koskeloa, jotka lähes päivittäin uivat edelleen sulan järven rantoja pitkin.

Kymmenisen vuotta sitten pikkulintujen pääasiallinen talviruokintapaikka oli leskirouva Ingan mökin pihalla runsaan kilometrin päässä. Yli 80-vuotiaan Ingan kuoltua ruokinta on jäänyt etupäässä Ukin iloksi (ja huoleksi). Iloksi josta minäkin mökillä käydessäni nautin.

Metsänvihreä lintulauta on Pidät-nimisen firman Mika Tolvasen suunnittelema Bird Silo. Se on valmistettu kierrätysmuovista ja sen on suunnitellut Lontoon RCA:sta valmistunut muotoilija Mika Tolvanen.

Kello on puoli viisi iltapäivällä ja mökin ikkunoiden takana on pilkkopimeää. Runsas viikko sitten ohitettiin talvipäivän seisaus, joten kyllä se tästä. Kuuntelen spotifysta joululauluja ja keitän kukkakaalisosekeittoa :) Kyllä se tästä...

2 kommenttia:

 1. Kätevännäköinen lintujen retaurantti! Lintuja on kiintoisaa seurata, ja ne kyllä ymmärtävät hyvän tarjoilun päälle.

  Olimme pari vuotta sitten juuri alkutalvesta eteenpäin muutamia kuukausia evakkomökillä ja aloitimme tuolloin ruokinnan. Eipä kestänyt kauaa, kun ens. talitiainen saapui ja sitten kevään tulon myötä aina uusia lajeja. Lopuksi rohkeimmat tintit tulivat jo purkille, kun Kanssakulkija avasi ulko-oven. Muuttolintujen tuloja ja lähtojäkin olemme tilastoineet vuosikymmeniä.

  Sinulle & Ukille lintuineen mainiota alkavaa vuotta, sisältäköön se monia ilonaiheita ja onnistumisen tunteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta vuosi todella taas vaihtuu :) Hyvää ja elämän täyteistä vuotta 2021 Sinulle ja Kanssakulkijallesi!

   Poista