perjantai 11. joulukuuta 2020

Joulukauppani


Joulukauppojani ovat kivijalkakukkakaupat, joita kantakaupungissa on onneksi edelleen tiheässä. Ja kirjakaupat, joissa aiempina vuosina tykkäsin vaellella ja hypistellä, mutta tänä koronavuonna olen tilannut lahjakirjat pääosin nettikirjakaupoista ja -antikvariaateista. 

Useassa kukkakaupassa myydään leikko- ja ruukkukukkien lisäksi erilaisia havuja ja seppeleitä, kukkasipuleita ja monenlaisia viheroksia, kuten misteliä ja eukalyptusta sekä kortteja ja joulukoristeita. Ja monesti muutakin jännää ja jouluista. Tämänvuotinen uusi tuttavuuteni on pöydälle asetettava iso amarylliksen sipuli, joka on kuorrutettu siemenillä :):)

Kukkien ja kirjojen lisäksi olen tänä vuonna tehnyt jouluostoksia jokavuotisen suosikkini Partioaitan lisäksi Mannerheimintien alkupäässä avatussa ”skutsimutsi” Carita Peltosen perustamassa Metsä/Skogen -lifestylekaupassa, jossa oli suloinen ja palveleva myyjä, rauhallinen ja ruuhkaton tunnelma sekä hyvä kahvi, ja Senaatintorin laidalla Balderin talossa vuosia olleessa Piironki-nimisessä lahjatavara- ja sisustusliikkeessä. Mukaan on tarttunut kynttilöitä, saippuoita ja mm. kollari Pikkupojalle. Ja Partioaitasta pari villapuseroa sekä Piirongista yksinkertaisia metallisia ikkunakoristeita ja kranssin ”sydämiä”. 

Kukilla, kirjoilla ja kynttilöillä selviän pitkälle sekä omasta joulusta että läheisten lahjapaketeista. Lisäksi suklaata perheen herkkusuille ja vaatetta ja/tai leluja Pikkupojille.

Eiran kukkakioskin viheroksia, mm. eukalyptusta. 
 
Kukkakauppa Ölanderin amaryllis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti