tiistai 11. elokuuta 2020

KuuKuun terassilla

Olen runsaan vuoden aikana käynyt kahdesti syömässä ravintola KuuKuussa Museokadulla Etelä-Töölössä - ja tykännyt. Pieni, rento ja kodikas kortteliravintola, jonka etuosan baarissa on viitisen mukavaa nojatuolia, joissa voi relata kahvin tai oluen ääressä.

Heinäkuussa kävin taas lounaalla KuuKuussa ja istuin ravintolan edessä olevalla aurinkoisella terassilla. Koronakesän aikana terassia on onnistuneesti laajennettu Minervankadulle ja saatu lisää ulkotilaa, kuten monessa muussakin Helsingin ravintolassa. Tilasin ruokaisan savulohisalaatin, jossa kalan lisäksi oli lohkottuja uusia perunoita ja mm. keitettyä kananmunaa. Tykkäsin ja viihdyin pitkään täydellä terassilla oluesta ja auringosta nauttien. Tosin lähtiessäni (kuvassa) terassi oli tyhjä - lounaan ja iltaoluiden välissä :)

KuuKuu on avattu 1990~luvulla toisen töölöläisen ravintolan Kuun ”pikkusiskona”, mistä nimikin johtunee. Töölön- ja Kivelänkadun kulmassa olevassa Kuussa olen vuosien aikana käynyt useita kertoja eri kokoonpanoilla ja aina viihtynyt (täällä ja täällä). KuuKuun löysin vasta runsas vuosi sitten, mutta käynen jatkossakin - niin sisällä kuin terassilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti