torstai 27. elokuuta 2020

Katseilta piilossa


Keskiviikkoisella Seurasaari-kävelylläni (täällä) kahvittelin Tamminiemen kotimuseon kyljessä olevassa Adjutant-nimisessä rantakahvilassa. Upea merinäkymä, josta tilavalla pihalla voi nauttia rauhassa ja korona-etäisyyksillä. Ystävällinen palvelu ja hyvä kahvi. Eli nappivalinta, jos kesäsäillä liikkuu lähistöllä.

Kahvila toimii presidentti Kekkosen rantasaunan yhteydessä olevassa entisessä huoltorakennuksessa ja on avoinna museon aukioloaikoina. Kahvilaan, samoin kuin museon maisemapuistoon, koirat toivotetaan oikein erikseen tervetulleiksi :)

Lähtiessäni Adjutantista pysähdyin ihmettelemään ja ihastelemaan Tamminiemen aidan ulkopuolella olevia upeita kiviportaita, jotka johtivat ”ei mihinkään”. Portaiden päässä on vain tyhjä nurmiaukea ja kulunut kyltti, josta juuri ja juuri on luettavissa, että paikalla on 1893-1974 ollut Villa Solhem. Kaksikerroksisen komean puuhuvilan viimeinen omistaja oli Olga Öller (os. Nikkanen, 1892-1974), mutta suvun tai rakennuksen historiasta ei mielestäni löydy mitään erityistä. Liekö vain kaikki Meilahden vanhat huvilat merkattu näin näkyvästi?

Parituntisen kävelykierrokseni jälkeen pääsin takaisin autolle juuri kun ensimmäiset sadepisarat alkoivat tippua. Tosin sateen kestävä takki olisi ollut mukana repussa, kuten usein Suomen kesäsäissä kävellessäni :) 

Villa Solhemin komeat kiviportaat.

2 kommenttia:

 1. Seurasaari on tuttu paikka ja miljöö, johon palaa aina mieluusti, joten kiitos avaavasta ja mukavasta repostaasisarjastasi kauniine ja nostalgisine kuvineen!

  Kiehtovaa, mielikuvitukselle siivet antavaa ja ajatuksia herättelevää: portaat, jotka eivät johda mihinkään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nuo portaat on vielä tosi komeat ja hyväkuntoiset - kutsuvat mummonkin kiipeämään :)

   Poista