lauantai 8. elokuuta 2020

Gnoccheja Töölössä


Opiskelityttö ehdotti tapaamista Töölöntorin laidalla vajaa vuosi sitten avatussa Piglets-nimisessä ravintolassa. Outo ja erikoinen nimi meni minulta täysin ohi, mutta onneksi Sandelsinkatu oli tuttu, joten löysin perille.

Ravintolalla oli pari ulkopöytää Töölöntorilla, mutta päätimme - heinäkuun helteestä huolimatta tai ehkä juuri siksi - ruokailla sisällä. Onneksi Opiskelijatyttö oli varannut pöydän neljälle - meidän kahden lisäksi joukkoomme liittyi Ukki ja Lontoontyttö - sillä arki-iltana 40-paikkainen ravintola oli lähes täynnä. 

Ulkona syömistä rakastavalle Opiskelijatytölle Piglets oli ennestään tuttu, joten hän osasi neuvoa että kannattaa tilata useita eri annoksia, joista jokainen saa maistella. Näin teimme ja tykkäsimme useimmista annoksista. Minusta ehdottomasti parasta oli peston ja runsaan parmesanin kanssa tarjoiltu gnocchi eli italialaiset, perunasta tehdystä taikinasta valmistetut mykyt (kuvassa). Tosi herkullisia - olisin voinut syödä koko annoksen yksin :):) Ehkä herkullisuutta selittänee se, että ravintolan keittiömestari on kotoisin Italiasta...

Piglets on Kanavarannassa pari vuotta toimineen Le Petit Chaperon Rouge -nimisen ranskalaisen viinibaarin omistajan uusi ravintola. Ravintoloitsija vaihtoi lennossa Töölöön, ja samalla ranskan kieli vaihtui englantiin. Le Petit Chaperon Rouge eli Punahilkka oli nimetty Hilkka-nimisen koiran mukaan. Piglets on englantia ja tarkoittaa pikkupossua - oppia ikä kaikki :) Mikä lie tämän nimen takana? Sitä ei ihana tarjoilijamme osannut/halunnut kertoa :)

Kiva ja herkullinen ravintolakokemus - nimestään huolimatta. Ihmetellessäni ravintolan karua julkisivua, Opiskelijatyttö kertoi että se on modernia ja trendikästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti