lauantai 15. elokuuta 2020

Kaffia ja kirppiksiä

Vietimme perjantaina Opiskelijatytön kanssa kirppispäivää Salossa. Aloitimme päivän Salon torilta ostamalla herkkumansikoita tutulta myyjältä ja nauttimalla torikaffit ”posliinikupeista ilmaisella santsilla” joenreunan ulkokuppilassa. Mieli ja keho rauhoittui aamuauringon lämmittäessä, mikä olikin tarpeen ennen tulevaa kirpparihässäkkää.

Aloitimme kiertämällä Secondhandmarketin ja Radiokirppiksen Helsingintiellä, minkä jälkeen kävimme vielä Vilhonkadun Aarresaaressa. Kaikki ovat isoja, hyvinhoidettuja itsepalvelukirpputoreja, joista etenkin Radiokirppiksellä tavara vaihtuu kiitettävästi. 

Kävimme myös Salon Akvaarioliikkeessä, jonka alakerrasta löytyy hyvä valikoima mm. ratsastusvaatteita ja -saappaita. Opiskelijatyttö on ratsastanut lapsesta lähtien ja tykkää asioida Salon ratsastuskaupassa, jossa hän on aina saanut erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua, kuten nytkin. Tällä kertaa tarkoitus oli ostaa uudet ratsastussaappaat yli 10 vuotta palvelleiden vanhojen tilalle. Ja ihanan myyjän opastuksella löytyikin mitä sopivimmat nahkasaappaat - ja supertyylikkäät :)

Saapasoston jälkeen minä kaipasin jo - taas - jalkojen lepuuttelua. Onneksi törmäsimme ihanan tyhjään Espresso House -kuppilaan: Mummille kauralatte, pieni fera-kvinoasalaatti - maukas uusi tuttavuus - ja ennestään tuttu superherkku pähkinämasariini. Opiskelijatyttö tyytyi täytettyyn wrapiin ja lasilliseen vettä. Tykkään tosi paljon Espresso House -kuppiloista - kiva sisustus ja hyvä valikoima - vaikka yritän kannattaa jättiketjujen ulkopuolisia yrittäjiä. 

Eikä unohdeta tärkeintä :):) Kirppissaaliiksi kertyi mm. iso teräskattila ja pari mattoa mökille, haalareita ja ötökkäkirja Pikkupojille, koristetyyny Esikoisen mökille, tähtikuvioinen huivi mummille ja pari puseroa Opiskelijatytölle. 

Feta-kvinoasalaatti, pähkinämasariini ja kauralatte.

2 kommenttia:

  1. Hauskanoloinen ja valoisa yhdessäolopäivä pelkin asiallisin ja tarpeellisin hankinnoin kuorrutettuna:)

    VastaaPoista