sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Piipahdus mökillä


Olin pari päivää Ukin kanssa mökillä. Pimeää, hämärää ja aurinkoa - kaikkea mahtui mukaan.

Saunaa ei lämmitetty. Palju oli tyhjennetty. Takkaa ei sytytetty. Joulutähti ja muut koristeet olivat vintin laatikoissa. Ei lunta, ja järvi oli avoinna. Muttei haitannut, sillä sisällä oli siistiä ja lämmintä. Kynttilät valaisivat ja joululaulut rauhoittivat. Lämminvesi juoksi hanasta ja sisävessa toimi. Ikivanha nojatuoli tuki ihanasti selkää ja kirppisviltti lämmitti jalkoja. Ja koirat käpertyivät vuoron perään kummankin kainaloon.

Perjantai-iltana juteltiin pitkään Ukin kanssa. Lauantaina Pikkupojat tulivat ajamaan Ukin jouluksi hankkimaa sähkökäyttöistä mini-mönkijää. Sunnuntaiaamuna nautin yksinäisestä kävelystä kosteassa ja harmaassa lähimetsässä koirien juoksiessa ympärillä.

Mökki pysyy entisenään - taipuen kuitenkin moneen menoon.


4 kommenttia:

 1. Leppeää mökkioloa kannattaa muistella. Kuvatkin toistavat hyvän olon tunnelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissu. Nyt olen jo takaisin kaupungissa, joka tänään on harmaa ja sumuinen. Onneksi on koira, joka pakottaa lähtemään myös sumuun ja tihkusateeseen. Kunhan saa itsensä kammettua ulos, niin aina yllättyy että lähes joka säästä nauttii.... tavallaan.

   Poista
 2. ihanan rauhallinen ja lämmin tunnelma mökkireissullanne. Muru on suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona. Muru on edelleen hellyyttävän suloinen muidenkin kuin emäntänsä mielestä. Lenkeillä rapsuttelijoita riittää. Mukavaa vuotta 2020 Sinulle!

   Poista