keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Namia Nepalista


Fredrikinkadulla lähellä Viiskulmaa on yli 20 vuotta ollut Annapurna-niminen nepalilainen ravintola. Muista nepalilaisista tutut loossipöydät ja pitkä lista, jossa tutut kasvis-, kana-, lammas- ja kala-annokset sekä tandooriruoat.

Perjantaina viiden aikaan ravintolassa ei lisäkseni ollut muita ruokailijoita. Mutta ovi kävi tiheään, kun punavuorelaiset kävivät hakemassa take away -annoksia kotiinsa. Enkä ihmettele: Tuttuakin tutumpi kananrintapalat pähkinä-tomaatti-juusto-kermakastikkeessa tavanomaisten papu- ja jugurttisoosien ja raikkaan salaatin kanssa oli erittäin maukas annos. Ja naan-leipä - lämmintä, voista ja pehmeän sitkeää  - ja aaah niin ihanaa.

Turvallisen tuttua ja maukasta. Eka visiittini Annapurnassa, mutta ei jääne viimeiseksi :):)

PS. Lokakuussa 2020 hain Anapurnasta kotiinnoutoruokaa. Pettymyksekseni kana-annos oli lähes syömäkelvoton - mauton ja kuminen. Tuli mieleen, että noutopakkauksia on ehkä kasapäin jääkaapissa, josta niitä tilattaessa otetaan ja lämmitetään. Tiedä häntä? 

Ja naan-leipä oli kylmää, kovaa, koppuraista ja mustaksi palanut - roskiin meni ensi puraisun jälkeen. Harmi. Hyvä kokemukseni Anapurnasta romuttui täysin. En enää palaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti