lauantai 7. joulukuuta 2019

Palatsi ja sen Puutarha

Real Alcazar -palatsin sisäänkäynti

Astun vaatimattoman näköisestä, isosta oviaukosta hämärään, lähes suljettuun eteistilaan. Hetken ympärille katsottuani tajuan, että minun pitää sokkona valita jatkanko eteisestä oikean vai vasemman nurkan taakse. Valitsen oikeanpuoleisen, ja tulen ahtaaseen ja ikkunattomaan, viitisen metriä pitkään, kääntyvään käytävään. Käytävän päässä näkyy uusi oviaukko, jonka jälkeen kaikki on vain VVK:ta eli Väriä, Valoa ja Kauneutta.

Hämmentävän kauniita ja värikylläisiä mosaiikkiseiniä, koristeellisia ikkunoita, hurmaavia lasiovia, komeita kivilattioita, monimuotoisia kattoholveja, jännittäviä tornirakenteita, sykähdyttäviä sisäpihoja sekä upeita vesialtaita ja suihkulähteitä - niin sisällä kuin ulkona. Jokaisesta oviaukosta astun uuteen tilaan lapsekkaan innokkaana ja uteliaana: ”Mitä vielä löytyy? Mihin törmään?”

Mitään näin kaunista ja lumoavaa en ole nähnyt pitkään aikaan. Palatsin sisä- ja ulkotilat lomittuvat toisiinsa huomaamatta ja hienosti. Olen täysin myyty. Rakastun ensi silmäyksellä myös palatsin kauniiseen, hyvin hoidettuun ja valtavaan puutarhaan. Ja suihkulähteiden veden lorinaan. Kaiken kruunaa ulkona täysillä paistava aurinko, joka voimistaa värejä, korostaa varjoja, pehmentää mieltä ja herkistää hymyyn :):)

Kun astuin sisään Real Alcazar -palatsin ulko-ovesta Sevillan keskustassa, en osannut odottaa mitään näin upeaa ja mielenkiintoista. Olen (lähes) sanaton.Banos Dona Maria de Padilla (Maria de Padillan kylpylä) palatsin alimmassa kerroksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti