keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Marbellan parhaat


Marbella mukavin, iloisin ja herkullisin ruokapaikka oli kaupungin itäosassa lähellä Quironin sairaalaa oleva Restaurante Puerto Playa. Rennoin, kutsuvin ja espanjalaisin kahvibaari puolestaan oli rantabulevardin keskivaiheilla sijaitseva baari Barrocco. 

Jatkuvasti täynnä olevaa, kodikasta Puerto Playaa pyöritti neljä miestä - kaksi puheliasta huumoriveikkoa ja kaksi vaitonaista puurtajaa. Yhteistä kaikille neljälle oli se, että he sananmukaisesti juoksivat hikihatussa sekä lounas- että illallisaikaan, jotta saivat lukuisat nälkäiset asiakkaat palveltua. Kaikki istumapaikan löytäneet ruokailijat odottivat kiltisti vuoroaan, sillä lopulta he tiesivät saavansa tuoretta ja hyvää ruokaa - ja suhteellisen edullisesti. Kiireestään huolimatta sähäkät tarjoilijat ehtivät jäädä vaihtamaan pari sanaa kanta-asiakkaiden kanssa, lepertelemään pikkulapsille ja tarvittaessa valokuvaamaan turustiseurueita. 

Mereneläviin erikoistuneessa rantaravintolassa oli toistakymmentä pöytää sekä sisällä että ulkona. Ravintolan takana oli iso puugrilli, jolla yksi mies valmisti kaiken grillausta vaativan. Useina päivinä perussettimme oli sama: grillattuja sardiineja, mustekalaa eri tavoin, simpukoita, avokadosalaatti ja ranskalaisia perunoita sekä lasilliset valkkaria. Jälkkäriksi cafe cortadot ja ehkä toiselle lasi brandya ja toiselle kylmää sangriaa. Parhaimpina päivinä valitsimme edellisten lisäksi tai sijaan paistetun tai grillatun kokonaisen kalan. Ja kaikki maistui erinomaiselle.

Aamupäivän kahvihetken vietimme loppua kohti yhä useammin Barrocco-nimisessä baarissa, jossa hurmaava espanjalainen isäntämies tarjoili hyvää kahvia. Katukuppila, josta oli mukava ja helppo seurata ohimatelevia turisteja. Ja koiria, joita riitti joka lähtöön - valtavia hurttia ja pikkuriikkisiä vipeltäjiä, villejä pentuja ja laahustavia vanhuksia. Turistien suosiossa näyttivät olevan yorkshirenterrieri ja länsiylämaanterrieri eli westie.

Onneksi olimme samaa mieltä, että hyvää ei kannata vaihtaa :):)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti