maanantai 9. joulukuuta 2019

Aukio ja sen Penkit


Sevillan kolme tunnetuinta, kaikissa opaskirjoissa mainittua nähtävyyttä ovat katedraali (täällä), kuninkaallinen palatsi (täällä) ja espanjalainen aukio eli Plaza de Espana.

Usean jalkapallokentän kokoinen aukio Plaza de Espana sekä sitä reunustava puoliympyrän muotoinen kaksikerroksinen rakennus torneineen ja vallihautamainen vesiallas siltoineen valmistuivat vuonna 1929. Tällöin Barcelonassa järjestettiin maailmannäyttely ja sen yhteydessä Sevillaan rakennettiin erillinen ibero-amerikkalainen näyttelyosasto Latinalaisen Amerikan maita ja Yhdysvaltoja varten. Nykyään entisissä näyttelyrakennuksissa on mm. valtion/maakunnan virastoja ja yliopiston toimitiloja.

Valtava aukio rakennuksineen oli mielestäni liian mahtipontinen ja aika tylsä. Toki aamupäivän auringon valossa kaunis, mutta ainakin näin joulukuussa ”tyhjää täynnä”. Aukion reunoilla norkoilevat kymmenet hevoset rattaineen odottivat toimettomina kuljetettavia, soutuveneet soutajia ja markkinamyyjät ostajia.

Parasta, erikoisinta ja mielenkiintoisinta aukiolla olivat aukion reunoja kiertäneet 48 parimetristä ”maakuntapenkkiä”, jotka rakennettiin edustamaan ja kuvaamaan silloisen Espanjan maakuntia. Kaunista ja värikästä mosaiikkityötä.

Yksi aukion 48 komeasta ”maakuntapenkistä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti