lauantai 13. heinäkuuta 2024

Waldemar valloitti

 
Käytiin taas Fiskarissa - taisi olla jo kolmas kerta tänä vuonna :) Sateen siivittämään reissuun mahtui kahden taidenäyttelyn lisäksi lounas vanhassa puutalossa sekä käynti lempparikaupassani Butiken på Landet.

Lounaspaikaksi valitsin Waldemar-pitsabaarin, jota ennemmin kutsuisin ravintolaksi jossa saa pitsoja ja päivän jälkkäriä. Lämminhenkisessä kuppilassa on kymmenisen sisäpöytää ja iso terassi, jotka luovat mukavat puitteet toukokuusta elokuun loppuun auki olevalle kesäravintolalle. Ja ihana - ihan huippu - henkilökunta :)

Seitsemän pitsan listalta valitsin pitsan, jossa perusjuttujen lisäksi oli pieniä kokonaisia keitinperunoita ja makkaran siivuja. Ukki päätyi kokeilemaan kalleinta, 24 euroa maksavaa Sasun erikoista, johon oli lisätty Pielisen savumuikkua ja tilliä. Totesimme molemmat, että minun pitsavalintani osui nappiin, vaikka molempien pitsojen pohjat ja kastikkeet olivat onnistuneita. 

Kaunis, hienosti remontoitu puurakennus on vuonna 1896 valmistunut seuraintalo, jonka toisessa päädyssä oleva Lukaalitalo toimii edelleen paikkakuntalaisten kokouspaikkana ja vuokrattavana juhlatilana. Talon suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin (1854-1923), mistä ravintolan nimi. 

Waldemarin ohut ja rapea pitsapohja maukkaine tomaattikastikkeineen ja mausteineen oli yksi parhaimmista syömistäni pitsoista pitkään aikaan. En ole mikään pitsan ystävä, joten kun hyvä osuu kohdalle kannattaa kehua. Tänne toiste :)

Waldemarin perunamakkarapitsa osui makuhermooni :)

Päivän jälkkäri oli sitruunakakku kupissa. Ja Mummille maistui :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti