lauantai 20. heinäkuuta 2024

Makea meloni


Pysähdyimme viime viikolla Ukin ja Opiskelijapojan kanssa Turussa, kun matkasimme Pikkuriikiä (täällä) katsomaan Merimaskuun. Söimme pikaisen lounaan ravintola Tårgetin terassilla, minkä jälkeen jäimme hetkeksi lampsimaan Aurajoen rantaan. 

Mummin kahvihammasta alkoi kolottaa ja poikkesimme läheisen pääkirjaston sisäpihalle ja ostimme kahvit ja jätskit Cafe Siriuksesta. Kahvila toimii sisäpihalle jätetyssä entisessä maaherran kansliassa, joka on rakennettu 1818. Sen nimi taas liittyy arkkitehti Carl Ludvig Engeliin (1778-1840), joka aikoinaan nimesi kyseisen korttelin Siriukseksi. 

Historiallinen sisäpiha, jota ympäröi 1903 valmistunut vanha kirjastorakennus ja 2007 valmistunut uusi kirjastorakennus sekä joen puolella keltainen, lähes 300 vuotta vanha entinen maaherran virkatalo. Rakennusten keskelle on vuonna 2011 pystytetty lähes viisi metriä korkea ja kaksi tonnia painava kirkkaan keltainen metallivasikka. 

Tämä Sweet Yellow Melon -niminen vasikka on kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkän (s.1949) vuonna 2009 tekemä taideteos. Uskomatonta, että metalliputkista voi luoda jotain niin herkkää ja ”vasikkamaista”. 

Tykkäsin. Ja kukkaseppele sopi vasikalle kuin seppele sankarille tai kuin nenä päähän :)

Metallivasikan takana uutta pääkirjastoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti