keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Sammaljätit Kampissa

Vaeltaja, 2022

Amos Rex -museon takapihalla Lasipalatsin aukiolla on kolme kookasta, vihreän tekosammaleen peittämää ”lapsipatsasta”. Nämä nelimetriset, lasikuidusta muotoillut hahmot on suunnitellut ja toteuttanut kuvanveistäjä Kim Simonsson. Ensi kertaa ne olivat esillä 2022 taidefestivaaleilla Ranskan Lillessä, 
jossa oli yhteensä kymmenen Simonssonin isokokoista lapsipatsasta.

Viisikymppinen Kim Simonsson (s.1974) asuu ja työskentelee Fiskarsissa, mutta hänen erikokoiset sammalhahmonsa - eläimet, menninkäiset ja ihmiset (moss people) - ovat esiintyneet näyttelyissä ja museoissa ympäri maailmaa. Kampissa nyt esillä olevat hahmot siirtyvät lokakuussa pysyvästi Kemiönsaarella olevan Amos Andersonin kesäkotiin Söderlångvikin kartanoon, jossa vierailin mm. elokuussa 2023 (täällä). Söderlågvikissä patsaat sijoitetaan kartanoa ympäröivään metsään, jossa ne vähitellen sulautuvat osaksi luontoa ja saavat päälleen oikeaa sammalta vihreäksi maalatun kuitupinnan sijaan :)

Aukio muodostaa osan vieressä olevan Amos Rex -museon kattoa ja aukion betonikumpareissa olevat pyöreät ikkunat ovat museon kattoikkunoita. Kiva paikka aikuisten istuskella ja lasten juoksennella - tai toisin päin :)

Edessä Vaeltaja ja takana Ystävyys (2022)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti