maanantai 3. lokakuuta 2022

Junalla Lappeenrantaan

Menomatkaa 

Matkustin Esikoisen kolmen Pikkupojan (4v, 10v ja 11v) kanssa kolmeksi yöksi Lappeenrantaan, jossa asuu heidän toinen mumminsa - Heli-mummi - Juho-papan kanssa. Viimeksi teimme saman reissun toukokuussa (täällä). Silloin olimme vain yhden yön ja nukuimme kaikki mummin ja papan kaksiossa Lauritsilassa. 

Toukokuisen matkan kokemusten perusteella päätin, että tällä kertaa villi kolmikko jaetaan yöpuulle mennessä kahteen osaan. Varasin Lappeenrannan keskustan hotellista kolmeksi yöksi yhden huoneen lisäsängyllä. Minä olin kahden pojan kanssa yöt hotellissa ja yksi poika vuorotellen yöpyi Heli-mummin ja Papan luona. Jokainen Pikkupoika sai vuorollaan nauttia Heli-mummin huolenpidosta ja loputtomista herkuista. Ja kaksi poikaa sai tyytyä toisen mummin (minun) topakkaan komentoon. Ja päivät olimme kaikki kuusi yhdessä - kolme villiä vekaraa ja kolme tyytyväistä isovanhempaa. Hyvä kombo :)

Olin aikeissa varata huoneen kaupungin perushotelleista eli Sokoksesta tai Scandicista. Halusin huoneeseen erillisen lisäsägyn, mutta sänkyasia ei selvinnyt netistä. Yritin soittaa ja jonottaa molempien asiakaspalveluun 15-20 minuuttia, mutta puheluun ei tänä aikana vastattu. Tympäännyin ja aloin etsiä muita yöpymismahdollisuuksia.

Törmäsin pienehköön hotelli Lähteeseen, jonne soittamalla lisävuode varmistui heti. Hotelli on avattu vasta tänä vuonna samoissa tiloissa aiemmin toimineen entisen kylpylähotellin tilalle. Lähde toimii kahdessa osassa - rannan puolella on hienompi ns. boutique-hotelli ja kadun reunassa ”perusmalli” eli karvahattuhotelli, jossa meidän huoneemme oli. 

Pieni huone, ikkuna parkkipaikalle ja hyvät sängyt. Riitti meille enemmän kuin hyvin. Alakerrassa tarjoiltava runsas buffetaamiainen oli meidän kaikkien makuun. Ja etenkin aamiaistilassa palvelu oli tosi ystävällistä ja huomioivaa. Tosin kaikessa näkyi vielä alkukömpelyyttä. Mielestäni sellainen tuo kuitenkin palveluun mukavaa kodikkuutta, ainutkertaisuutta ja sympaattisuutta, joten se ei minua häirinnyt.

Parin tunnin junamatkat molempiin suuntiin menivät tosi hyvin. Mennen tullen söimme ravintolavaunussa. Mennessä pojille maistui iso (ja laatuunsa nähden kallis) aikuisten annos spagettia, mutta tullessa mummin määräyksestä sai riittää halvempi lasten lihapulla-annos. Mennessä ravintola oli täynnä yhden kaljan tai kahvin ääressä istuvia läppärin käyttäjiä. Onneksi tarjoilija oma-aloitteisesti järjesti meille istumatilaa, koska tulimme syömään. Kiitti siitä :):)

Lappeenrannassa ehdimme mm. kävelylle lähimetsään, kalastamaan kanavalle, elokuviin katsomaan Kätyrit-animaatiota ja vaateostoksille Iso-Kristiinaan: 10-vuotiaalle ulkoiluhousut, 11-vuotiaalle ulkoilutakki ja molemmille mieluisat syysmyssyt. Toinen myssyistä - kallis merkkimyssy - ehti jo samana iltana mystisesti kadota. Sitä surtiin ja etsittiin hotellin pihalta ja pengottiin koko hotellihuone. 

Mummi yritti lohduttaa Pikkupoikaa kertomalla, että joskus hänelle on käynyt niin, että vaikka on perinpohjin etsitty jotain, niin uudelleen etsiessä kadonnut esine onkin yllättäen löytynyt. Ja niin kävi nytkin. Lähtiessämme kotiin hotellista kiipesin vielä tuolille ja kurkkasin huoneemme korkean vaatekaapin päälle.

Ja siellä, pimeimmässä nurkassa kyyhötti yksinäinen sinimusta pipo :):) Loppu hyvin, kaikki hyvin :)

Heli-mummi ja Esikoisen nuorimmainen 

Anni-mummi ja Esikoisen nuorimmainen

Hotelli Lähde Lappeerannan satamassa

Paluumatkaa

4 kommenttia:

 1. Hitsi miten hyvin järjestetty kyläilyreissu! Ikimuistettava pojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja järjestelyt toimivat hyvin. Taidan toteuttaa saman seuraavallakin Lappeenrannan reissulla. Terv InnaVaara

   Poista
 2. Reissuhan päihittää jopa ulkomaanmatkat👌👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nykyään matkailu kotimaassa tuntuu ihan riittävältä reissulta. Voittaa monen ulkomaan reissunkin… Terv InnaVaara

   Poista