torstai 17. maaliskuuta 2022

Lumen alta


Viikonloppuna näin kevään ensimmäiset lumikellot. Aika myöhään, sillä ensimmäisenä koronakeväänä 2020 kirjasin lumikelloja Punavuoren puistossa jo helmikuun alussa (täällä).

Mutta kuitenkin näky oli niin yllättävä, että minun piti ihan paljain sormin kokeilla, että täysaikaiset lumikelloryppäät olivat aitoja eikä muovikukkia :) Niin täydellisiltä ja symmetrisiltä ja valkoisilta ne näyttivät :) Mutta oikeita ja todellisia olivat.

Albertinkadun 15:n edessä on suojainen kerrostalon kulma, jossa ilmeisesti joku talon asukas kunnostaa ja hoitaa  pientä ”puutarhapalstaa”. On kukkaruukkua, puutarhatonttua, kiviasetelmaa. Mukavaa katseltavaa ja kivaa aloitteellisuutta.

Lumikellotkin tykkäävät huolenpidosta ja puutarhurin rakkaudesta :) 

Albertinkatu 15A

4 kommenttia:

 1. Iloa virittävä otos lumikelloista, kevään airueista! Tästä se lähtee ja kaikki kaunis ja ihmeellinen on vielä meillä edessä siispä havainnoidaan ja nautitaan. Kukapa ei tykkäisi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee aina niin voimalla: valo lisääntyy käsittämättömän nopeasti, linnut pitävät ihanaa säksätystä ja ensimmäiset kukat kasvavat silmissä maan pinnan läpi. Mikä voima! Mikä ilon tuoja!

   Poista
 2. Oi, miten nättejä. Kevät on kaikin tavoin toivon aikaa. Valo lisääntyy, lämpö lisääntyy ja ihminen virkistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella - ihminen virkistyy. Keväällä on voima jopa tämän sotatodellisuuden keskellä. Ja koronakin on kummasti unohtunut, missä on puolensa ja puolensa. Uskalletaan nauttia elämästä kaiken keskelläkin:)

   Poista