lauantai 12. maaliskuuta 2022

Tykästyin tunnelmaan


Opiskelijatyttö tuli Merimaskun Tilalta viikonlopuksi Helsinkiin. Pääosin hän tapailee hesalaisia kavereitaan, mutta onneksi perjantaina löytyi aikaa myös mamman eli minun tapaamiseen. Kävimme yhdessä pitkällä ja rauhallisella lounaalla Paulette-nimisessä pienessä bistrossa Kapteeninkadulla Ullanlinnassa.

Ranskalaisravintolana tunnettu Paulette on toiminut jo pidempään samalla paikalla, mutta vaihtanut omistajaa viime syksynä. Lisäksi ystävällinen tarjoilija kertoi sisustuksen muuttuneen, mutta ranskalaisuuden säiilyneen. 

Ihastuttava paikka ja hyvä ruoka. Isot annokset, mutta onneksi meillä oli aikaa sulatella syömäämme rauhassa. Tilasimme molemmat lyhyen lounaslistan houkuttelevimman (ja kalleimman) annoksen: bouillabaissen eli ranskalaisen perinteisen kalakeiton. Pauletten keitossa oli maukkaan ja runsaan hummeriliemen joukossa perunan, porkkanan ja muiden juuresten siivuja, iso kimpale kuhaa, kampa- ja sinisimpukoita sekä sopivasti valmistettu (eli mehevä ja makunsa säilyttänyt) kokonainen jumborapu. Ja lisänä rapeaksi paahdettua valkosipulileipää. Niin herkkua, että palan painikkeeksi piti - jopa keskellä päivää - tilata kylmää valkoviiniä :)

Olimme saaneet pienen ravintolan toisen ikkunapöydän, josta seurasimme auringossa kylpevän Kapteeninkadun elämää. Joten saatoin selittää ikkunasta tulvivan upean kevätfiiliksen hyvänä tekosyynä ”päiväjuopottelulleni” :):)

Jälkkäri ja kahvikupponenkin maistui. Ne ikäänkuin kruunasivat ihanan kevätpäivän - mollottava aurinko, maukas lounas sekä rentoa ja mukavaa jutustelua nuorimman tyttäreni kanssa. 

Sympaattisen Pauletten tunnelma puri minuun - ja Opiskelijatyttöön. Kortteliravintola pääsee ehdottomasti ”tänne palaan toiste” -listalleni. Ja uskon, että palaan piankin…

Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto

Päivän jälkkäri, jossa oli ainakin veriappelsiinisorbettia, marenkia ja kukan terälehtiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti