perjantai 21. toukokuuta 2021

Siivoushommia

Pelargonilaatikot kuistin ikkunoissa.

Olimme Siskon kanssa pari vuorokautta siivousapuna Tyttärien uudella Tilalla Merimaskussa (täällä). Meidät oli kelpuutettu ja valtuutettu siivoamaan Tilan lukuisia sauna- ja pesutiloja. Sisko ja minä teimme vanhanaikaisen perusteellista työtä eli pesimme myös mm. kaikki seinät, lauteiden alustat ja ikkunat. 

Torstaina työskentelimme yhdessä, ja opin paljon Siskon määrätietoisesta järjestelmällisyydestä, esim. sauna, pesuhuone, pukuhuone ja vessa -kokonaisuutta jynssäsimme yhdessä 3 tuntia eli yhteensä 6 työtuntia :) Edellisenä päivänä olin pessyt toisen saunan ja pesuhuoneen, mikä silloin vei minulta saman ajan kuin Siskolta meni yhden vessan puhdistamiseen :)

Siivoushommien lisäksi halusimme kumpikin työskennellä myös pihalla ja puutarhassa. Sisko tykkäsi ajaa Ukin vanhalla ruohonleikkurilla pääpihan nurmikkoa sekä perkaa Opiskelijatytön kanssa rikkaruohoja perunapenkistä. Minä puolestani sain rauhassa keskittyä istuttamaan riippapelargoneja lasikuistin ikkunoiden alle, kaivamaan pois hurjasti villiintyneitä voikukkia ja karsimaan pihan vanhaa jasmiinipensasta.

Puhdasta tuli sisällä ja siistiä ulkona. Tai ainakin pieneltä osin. Vanhalla ja isolla tilalla on pakko hyväksyä, että valtavasti on vielä (ja aina) tehtävää. Onneksi Tyttäret tuntuvat olevan realistisia ja ymmärtävän, että valmista tulee hissun kissun - aikaisintaan parin vuoden kuluttua. 

Ja myös meille - eli koko perheelle ja Siskolle(kin) - riittää sekä mukavia että ei niin mukavia hommia vuosiksi eteenpäin :):)

Toinen emännistä eli Opiskelijatyttö perunapellolla.

Tilan edellinen omistaja osti aikoinaan mailleen erään Puutarhakaupan jäännösmultaa.
Mullan sekaan oli jäänyt kymmeniä kukkasipuleita, jotka ovat vuosia ilahduttaneet 
kukkiessaan joka vuosi ympäri pihaa yksitellen tai satunnaisissa ryhmissä. 

Siivouksen välissä ehdimme ihailla pihalla kukkivaa kalliorinnettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti