torstai 6. toukokuuta 2021

Ihana parketti

Viimein osaavat parkettimiehet saivat asennettua Punavuoren kaksioon uuden parketin. Lattiaksi valikoitui Paradorin mattalakattu Trendtime 3 Tammi Nougat Kalanruoto (täällä), johon olen enemmän kuin tyytyväinen. 

Valokuvissa uusien listojen päällä näkyy vielä edellisistä listoista jäänyttä röpöä ja liimaa, joka viimeistellään ensi viikolla. Samoin sähkötyöt ovat vielä vaiheessa. 

Mutta ehkä isoin ja tärkein homma remontissa onnistui viimein jopa yli odotusten. Hillityn tyylikäs, mutta ei yhtään tylsä - jopa vähän rohkea :):) Mattalakattu kalanruotoparketti on kaunis silmälle ja ilo mielelle. Eikä yhtään narise, kuten aiemmin asennettu lattia. Ikkunoista tuleva luonnonvalo leikittelee mukavasti parketin pinnalla ja nougat-väri sopii enemmän kuin hyvin niin olohuoneen seinän vaaleaan beigeen, makuuhuoneen harmaansiniseen (valokuvassa näkyy virheellisesti vaaleansinisenä :) kuin keittiön vaalean kellertävään väriin. 

Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kokenut ja ammattitaitoinen parketinasentaja pystyi asentamaan kaksion parketin ilman päällepäin näkyviä kynnyksiä. Tosin pitkän keskustelun ja harkinnan jälkeen. Kynnysten kohdalla parkettijuoksua tuettiin jotenkin lattian alta. Lisäksi olen henkisesti varautunut mahdollisiin pieniin lattian korjaustoimiin 5-10 vuoden kuluttua. 

Tyytyväisenä kohti ensi viikkoa. Sähkäri tulee asentamaan puuttuvat sähköpistokkeet ja Ikean alihankkija tarkistaa keittiöön tilatun kivisen työtason mitat. Tuttu, osaava työmies ehtii toivottavasti muiden töidensä välissä käydä paikkaamassa viimeisiä puutekohtia. Ja ehkä uusii vielä vessan katon...

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Marjatta - mitä erikoinen sitten tarkoittaakaan :)

      Poista
    2. Erikoinen tarkoittaa tässä yhteydessä erityinen ja persoonallinen, siis erittäin positiivinen ja peukutettava. Jos kirjoittaisin puhelimella niin laittaisin peukkuemojin. <3

      Poista
    3. Niin tuon viestisi oikeesti tulkitsinkin :) Sinut blokikirjoitustesi perusteella vähän tuntien...

      Poista
  2. Tyylikäs valinta! Nyt ei kuin sukkelit jalkaan, musiikkia ja tangon tahtiin taipumaan, kesäkin koittaa, joten;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekö sitä enää tangoon edes taipuu... Pitkän tauon jälkeen kaukaiselta tuntuu, vaikka kaipuu onkin suuri...

      Poista