lauantai 22. toukokuuta 2021

Tyhjennyshommia


Tyttäret olivat viikolla tilanneet kaksi muuttomiestä tyhjentämään Tilan rakennuksia ja huoneita sekä kantamaan ja kuljettamaan lukuisiin asuin- ja varastotiloihin jätettyjä rikkinäisiä tai muuten huonokuntoisia tavaroita - osin kaatopaikalle ja osin kierrätykseen. Kun vaihtolavan ja kuorma-auton kyytiin lastattiin vielä pihoilta ja pelloilta kerättyjä roskia ja puutarhajätettä, kuormat täyttyivät nopeasti. 

Rakennuksissa ja huoneissa tuli puolestaan tyhjää ja ihanan tilavaa, vaikka monet käyttökelpoiset tavarat vielä säilytettiin. Ja kaunista vanhaa pintaa tuli turhan tavaran alta näkyviin. Upeaa harmaaksi maalattua lautalattiaa ja yllättävän hyväkuntoista, vanhanajan herkkää tapettia. Ja pieniin huoneisiinkin tuli tilaa :)

Jännä seurata, mitä Tyttäret suunnittelevat entisen tilalle. Olen ymmärtänyt, että he arvostavat tilaa ja valoa sekä innostuvat vanhan ja uuden yhdistämisestä. Jäädään yhdessä odottamaan...

Pakarin tupa
 
”Keltainen” huone

”Sininen” huone

7 kommenttia:

  1. Siivous- ja tyhjennyshommat kuulostavat toki työntäyteisiltä, mutta ehdottoman positiivisilta tekemisiltä, joten hatunnosto tulevaisuuteen valoisasti katsoville tyttärillesi ja tekijöille; ajan kanssa hyvä tulee ja välttyy ns. paluuperiltä!

    Mukavia puuhakkaita ja tuloksellisia kevätpäiviä askel askeleelta kohti valmista ja sen suomaa nautintoa sekä elämisen iloa & riemua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kiva hommailla, etenkin kun saa välilla - ja aina kun tarvitsee tai haluaa - vetäytyä Ukin Salon mökille lepäämään ja leputtelemaan lihaksiaan ja hermojaan :)

      Poista
  2. Voi miten kaunis asunto. Meillä myös on asunnon tyhjäys edessä ensi kuussa Vihdissä. Olemme miettineet myös vaihtolavan hommaamista, sillä uskon että tavaraa kuitenkin lähtee aika urakalla ja sen avulla varmasti homma sujuisi sutjakammin. Aivan ihana sisustus tuvassa, olisikin mukava nähdä lopputulos mitä tähän keksitään.

    VastaaPoista
  3. Kauniin näköistä. Tuttavalla alkaa jonkinlaiset tyhjennys- ja purkutyöt tässä lähiaikoina. Vaihtolava varmasti kätevä siihen. Aikovat sitten tehdä jonkinlaista pintaremonttia, joten siitä tulee varmasti myös vielä oikein viihtyisä koti.

    VastaaPoista
  4. Pitäisi täälläkin aloittaa pikapuoliin purkutyöt. Täytyy myös tuo jätekuljetus ja muut huolehtia, vaihtolavaa siihen olemme mekin miettineet. Olisi hyvä, kun saisi kaikki valmiiksi ennen juhannusta. Todella hieno tuo kamiina! Sopii ihanasti tuonne. https://www.jatehuoltosalo.fi/

    VastaaPoista
  5. Meillä myös vanhan talon perusteellisen saneerauksen myötä samanlaista romunkeruuta edessä. Puramme myös muutaman sisäseinän ja pari vanhaa laminaattilattiaa, joten aika paljon tulee purkujätettä. Onneksi löysin monipuolisen kuljetuspalvelun, joka hoitaa sekä jätelavan, kuljetuksen että kierrätyksen. https://www.laineaho.fi/kuljetus/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista
  6. Oikein kaunis asunto, vanha maalaistyyli on todella vaikuttava. Meidänkin täytyisi nyt löytää joku tekemään asunnon tyhjennyksen. Kyse on kuolinpesän tyhjennyksestä. Täytyykin alkaa etsimään ammattilaista siihen.

    VastaaPoista