sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Puutarha bongattu - taas


Ollessani toukokuussa apunaisena Tyttärien Tilalla Merimaskussa googlailin lähistön puutarhamyymälöitä. Löysin noin 15 km päästä Maskun Askaisista Auttisten puutarhan, johon eräänä iltapäivänä päätimme tutustua. Saaristoteitä ajaen matka Tilalta puutarhalle kesti lähes puoli tuntia, mutta reitti oli kaunis ja hiljainen, ja kiemurainen - kaikin puolin miellyttävä.

Perillä yllätyimme iloisesti. Löysimme kolme isoa ja hyvinhoidettua kasvihuonetta, jotka olivat täpötäynnä kesäkukkia, perennoja ja pensaita sekä yrttejä ja vihannesten taimia. Sekä kaksi iloista, ystävällistä, osaavaa ja palvelunhaluista puutarhuria. 

Ostimme pari kassillista kesäkukkia, kuten olimme suunnitelleet - mm. valkoisia riippapelarkuita. Taas :) Mutta ovathan ne lemppareitani :) ja sitä paitsi ne olivat poikkeuksellisen tuoreita ja hyväkuntoisia. Mukaan lähti myös Tyttärien suosikkeja eli erivärisiä ja -muotoisia vihreitä (siis lähinnä vain hienoja lehtiä, ei kukkivia) kesäkukkia, joihin minäkin tykästyin.

Puutarhan ihanat pionin taimet saivat jäädä odottamaan seuraavaa käyntiämme, jolloin toivottavasti saamme Esikoisen mukaamme. Pioni-fanina hän saattaa tosin hullaantua totaalisesti :):) 

Auttisten puutarhaa voi hyvin suositella muillekin pionien ystävälle - ja kaikille kukista pitäville...

Valkoisia riippupelargoneja :) 

Pelargonian hyväkuntoinen juuripaakku

Yksi puutarhan pionilavoista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti