torstai 18. kesäkuuta 2020

Muutakin kuin kirjolohta

Talonpojan munakasta

Koronakuukausina mökillä on syöty muutakin kuin lohta tai kirjolohta (täällä). Kokki on sama, samoin Siniraita. Ja tuttu työnjako: Ukki kokkaa ja Mummi korjaa, ja mummin vastuulle ovat kuuluneet pääosin salaatit ja viikonloppujen jälkkärit. Siksi salaatit ja jälkkärit ovatkin pysyneet lähes samoina kuukaudesta (vuodesta) toiseen: tuoretta lehtisalaattia ja raastettua porkkanaa hyvän öljyn ja raastetun parmesaanin kanssa (täällä ja täällä) ja raparperipiirakka vaniljajätskillä (täällä). Miksi hyvää vaihtaisi :):)

Siskonmakkarakeitto on perinteinen herkku, jota meillä on syöty vuosia. Itsetehty makaronilaatikko taas on uusi tuttavuus, mutta jää varmasti kuukausilistallemme, samoin kuin silakkapihvit. Sen sijaan kanavartaat eivät tällä kertaa onnistuneet...

Kevätkuukausien jälkeen kesä- ja heinäkuun ateriamme tulevat - perinteitä noudattaen - rakentumaan tuoreiden ja ”oikein” keitettyjen uusien perunoiden (täällä) ja kotimaisten MAKEIDEN avomaan mansikoiden ympärille. Miksi hyvää vaihtaisi :):)

Siskonmakkarakeittoa

Makaronilaatikkoa

Silakkapihvejä ja kukkakaali-perunamuussia

Kanavartaita ja paistettuja perunoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti