lauantai 20. kesäkuuta 2020

Aatto ja Aurinko

Ruokaa odotellessa... 

Aurinkoa, lämpöä ja valoa riitti aamusta iltaan, vaikka muuten juhliminen jäi minimiin. Silti juhannusaatosta jäi hyvä mielin: Pari tuntia Pikkupoikien riemua ja hössötystä, sopivasti hyvää ruokaa ulkona järven rannalla sekä tarpeeksi yksinolon rauhaa.

Aattoaamuna ajoin Murun kanssa Itä-Helsingin talolle katselemaan kymmenet kuumuudessa kärvistelevät kukat ja Ukki hurautti Chloen kanssa Salon torille ostamaan viimeiset juhannuseväät. Kukkien kastelun jälkeen suunnittelin syöväni Eromangan lihapiirakan Hakaniemen torilla, mutta käännyin nopeasti takaisin, sillä tori oli tupaten täynnä toisiaan tuuppivia ihmisiä - ilmeisesti kaikki kaupunkiin jääneet ihmiset olivat kerääntyneet sinne. Eli minun osalta aaton torireissu jäi väliin.

Yhden aikaan olimme molemmat takaisin mökillä. Ukki keräsi voimia pitkillä päiväunilla ja katsomalla Englannin Valioliigan edellisiltaista futismatsia. Minä syykytin Murua ja herkuttelin mansikoilla ja ihanan pehmeällä Tannisen leipomon herkkukierteellä :) Ja maitokahvilla.

Loikoilun jälkeen pistäydyimme Esikoisen mökillä, jossa juhannusta viettivät Vävypojan vanhemmat Lappeenrannasta - ensi kertaa olivat koronan jälkeen kotikaupunkinsa ulkopuolella. Heli-mummi ja Juho-pappa olivat jo toista vuorokautta nauttineet kolmen Pikkupojan kujeista. Alakoululaiset olivat saaneet mummin täysin pikkusormensa ympärille, mistä kaikki osapuolet tuntuivat nauttivan. Pitkälti yli 70-vuotias Lappeenrannan mummi oli karjalaisen ilon voimalla mm. seilannut monta tuntia poikien kanssa pienellä kumilautalla ympäri järveä ja sukellellut rantavedessä.

Alkuillasta palasimme Ukin ja koirien kanssa mökille ja herkuttelimme perinteisesti: annabella-perunoita, al dente kukkakaalia, kirnuvoita, matjes-silliä, sitruunamarinoitua kirjolohta ja savustettua villisiikaa. Ja kylmää valkoviiniä ja makeita mansikoita. Ruokailun lomassa iltaamme ilahdutti Opiskelijatytön facetime-puhelu Houtskarista, jossa hän ystävineen viettää keskikesän juhlaa maatilalla vastaten parin sadan lampaan hyvinvoinnista :):) Ja soitto Lontoontytölle, joka suunnitteli suurkaupungissa asuvien suomalaisten ystäviensä kanssa perinteistä juhannusjuhlaa. Sekä Veljen yhteydenotto läheiseltä mökiltä, jossa hän rauhoittui vaimonsa kanssa aattoiltaan. Veli kertoi aamulla pystyttäneensä lipputangon ja nauttivansa nyt kevyessä tuulessa lepattavasta siniristilipusta. ”Eläkeikäisten iloja”, hymyilimme yhdessä.

Nukkumaan mennessä aurinko oli vielä korkealla. Ja paistoi taas täysillä, kun viiden aikoihin aloin Murun kanssa heräillä. Kuikkapari uiskenteli järvellä - perässä kaksi pienenpientä poikasta :):)

2 kommenttia:

  1. Kivankuuloista juhannusta siellä teidän porukoilla. Niin kaunis tuo harakankellon kuva!
    Me vietettiin eilen juhannusta kahden pojan perheen kanssa mökillä. Nostettiin Suomen lippu seinään, uitiin (minäkin), koottiin kokko rantaan ja grillailtiin ihanan lempeässä illassa.
    Ajelimme miehen kanssa illalla kotiin ja jätimme nuoret jatkamaan mökillä.
    Ensi viikolla menemme taas sinne. Sääenneusteet lupaavat jopa 31 astetta. Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun voimme taas suht turvallisin mielin nauttia läheisten seurasta. Luulen että meilläkin perhetapaamiset jatkuvat taas ensi viikonloppuna. Toivotaan aurinkoa ja lämpöä - edelleen :):)

      Poista