torstai 11. kesäkuuta 2020

Onnen apiloita


Mökin pihanurmikolla on vuosia ollut kohta, josta on joka kesä löytänyt takuuvarmasti useita neli-, viisi- ja kuusilehtisiä apiloita - helposti parikymmentäkin kerralla. Vuosien kuluessa alue on laajentunut ja on nykyään nelisen neliömetriä. Netin mukaan monilehtisyyden syitä voisi olla mm. saasteet ja geenimuutokset.

Olen aina tykännyt etsiä ja löytää neliapiloita. Mökillä into on tosin hieman laimentunut, kun nelilehtisiä löytää hetkessä kymmeniä. Usko onnenapilan voimaankin on laimentunut :):)

Tänä vuonna pyysin Ukkia jättämään leikkaamatta ko. alueen, jotta Pikkupojat saavat mökillä käydessään jakaa Mummin ilon neliapilan löytämisestä. Poikien keskittymisen pitäisi tällä erikoisalueella riittää onnensa etsimiseen...

Apiloiden lähellä jäykisteli tällainen - liekö haapakiitäjä?

2 kommenttia:

  1. Oma onnenapilaniitty, mainiota! Ei ihme, että usko on koetuksella runsaudessa. Kyllä vaan on monta jännittävää ja hauskaa hetkeä vietetty noita etsiessä sekä omassa lapsuudessa että jälkikasvun kanssa:)

    Kovasti näyttää Haapakiitäjältä. Perhosia ei ole liiaksi asti näkynyt liihottelemassa täällä, entä sielläpäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toukokuussa oli yllättävänkin paljon perhosia, mutta nyt kesäkuun alkuviikkoina on ollut hiljaisempaa. Mutta joka päivää niitä liikkuu, joskin tämä tumma ja karvainen onuusi tuttavuus.

      Poista