sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kesän eka keitto

Ennen maidon, aurajuuston ja valkosipulin (sic) lisäämistä :):)

Tein ison kattilallisen perheemme perinteistä sakeaa kesäkeittoa (täällä). Eikä tullut yhtään liikaa, sillä syömään tulivat Esikoisen viisihenkinen perhe lähimökiltä ja heillä viikonloppua viettävä Opiskelijatyttö.

Ulkona syötiin - uhmaten lähestyvää ukkosta (joka ei lopulta saapunut mökin päälle). Kaikille maistui, vaikka itse kesäkeittofriikkinä en ollut vielä tyytyväinen. Tämän kuultuaan Ukki hyrisi tyytyväisenä, sillä se tietää että teen lähiaikoina keittoa uudelleen, koska kesäkeitto on juttu jossa tähtään nappisuoritukseen :):) Ja saahan Ukki jatkaa herkuttelua ilman, että hänen täytyy olla kauhan varressa :):)

Ja jälkkärinä tietenkin raparperipiirakkaa...

2 kommenttia:

  1. Kesäkeittoreseptisi kuulostaa vallan mainiolta ja maukkaalta etenkin näin valkosipulin ja aurajuuston ystäville, kaksi uutta lisuketta siis perinteiseen tämänvuotiseen; kiitos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosipuli ehtii muhia ihanan pehmeäksi maitoliemessä, ennen kuin se lisätään vihennesten joukkoon. Keittoani on syönyt jopa ’valkosipulin inhoaja’ joka vasta syötyään ”herkullista keittial sai kuulla että keitossa oli useita kynsiä. Ja hämmästyi... Herkullista kesää Sinulle!

      Poista