maanantai 13. heinäkuuta 2015
Kesäinen keitto
Perheemme jokakesäinen herkku on kesäkeitto, joka suurustetaan valkokastikkeella ja Aura-juustolla ja johon on piilotettu hurjasti valkosipulia. Kylkiäiseksi Ukin tekemiä ruisleipiä. Ohje 4-5 syöjälle:
2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 litra täysmaitoa
1 paketti Aura-juustoa
10 valkosipulinkynttä
1/2 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
30 pientä uutta perunaa
3-4 porkkanaa
1 keskikokoinen kukkakaali
3 uutta sipulia
5 retiisiä
1 litra herneenpalkoja
kourallinen tuoretta pinaattia
ripaus aromisuolaa
ripaus valkopippuria
Paloitellut vihannekset keitetään vähässä vedessä, johon on lisätty liemikuutiot. Toisessa kattilassa valmistetaan valkokastike, johon murennetaan Aura-juusto ja puristetaan valkosipulit. Varo pohjaan palamista! Valmis kastike lisätään kypsien vihannesten (+ keitinvesi) sekaan. Lisätään pinaatti ja mausteet.
Nautitaan hyvässä seurassa - sunnuntaina hyvänä seurana olivat Äitimuori ja Poikakaveri - sateen ropistessa lasikon kattoon.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa herkulliselta, tuota vois kokeilla, kunhan saan sen ruoanlaittoinspiksen ;)
VastaaPoistaKesäkeitto on keskikesän herkkuja, mutta vaatii tuoreet torilta ostetut - tai omasta maasta nostetut - juurekset ym. Kokeilemaan!
Poistaherkulliselta kuulostaa, tää onkin hieman erilainen kesäkeitto, itse oikaisen ja suurustan pelkästään vehnäjauholla jo lähes valmiin keiton, laiskimus kun olen ruuanlaiton suhteen.
VastaaPoistaKesäkeitossa taitaa olla kaksi koulukuntaa. Toiset tykkäävät perinteisestä keitosta ja toiset muuntelevat vihanneskeittoa mitä eriskummallisin lisukkein,kuten me. Kuulema mm. katkaravut antavat keittoon mukavan lisämaun.
PoistaParasta keittoa ikinä. Vähän viiveellä lueskelen kuulumisiasi. T. serkku Turusta
VastaaPoista