lauantai 25. heinäkuuta 2015

Valssia Valasrannassa

Tänään on valssattu lähes kuusi tuntia! Eilen treenattiin fuskua, foksia ja buggia, joista "helpoin" eli bugg on edelleen epävarmaa. Tanssi-innostukseni vain kasvaa...

Valssia aloittaessa kummankin oik jalan jalkaterä osoittaa parin jalkojen väliin. Naisen vas kämmen on miehen olkapään takana ja vas kyynervarsi on imukuppimaisesti, mutta kevyesti, liimattu miehen oik olkavarteen siten, että molempien kyynerpäät ovat samalla kohdalla, naisen ulkopuolella. Paino etupainotteisesti päkiöiden puolella ja hienoinen etunoja, vaikka nainen tuntee selvän vasteen miehen kädestä joka tukevasti naisen vas lapaluun alla. Ykkösaskel otetaan suoraan (nainen usein suoraan taakse) rintamalinjaan nähden. Jalka edellä!

Perusvalssissa naisen astuu vasemmalla jalalla suoraan taakse vierittäen päkiältä koko jalalle (yks), minkä jälkeen oik vedetään viereen tai takaviistoon nousten oik päkiälle (ei kantapäätä alas) siten että vas jalka nousee vähän ilmaan (kaks). Lopuksi vas jalka astutaan päkiän kautta koko jalalle oik jalan viereen (kol). Eli paino jää vasemmalle ja seuraava askel otetaan oikealla jalalla suoraan taakse (tai eteen).

Hitaassa valssissa oik käännöksen loppuosassa (nel, viis, kuus) mies voi ohjata naisen kääntymään oman oik kautta miehen oik ohi puolitoista kierrosta, minkä jälkeen nainen jatkaa normaalisti vasemmalla taakse. Tai mies voi ohjata naisen kääntymään vasemmana kautta, jolloin nainen ottaa ensin askeleen (nel) menosuuntaan miehen jalkojen väliin, minkä jälkeen pyörähtää pienesti eli vain kierroksen oman vas kautta miehen editse. Muista hitaan valssin pitkä kakkosaskel!

Valasrannan tanssileiri on yllättänyt positiivisesti. Toivon jaksavani perjantaihin asti. Paljon väkeä, mutta ei ruuhkaa. Olen vuoroin alkeis- ja vuoroin alkeisjatkotunneilla. Opettajilla on kannustava ja ammattitaitoinen ote. Kurssilaisia on joka lähtöön, mutta arvioisin, että alkeissa ja alkeisjatkossa yli 50-vuotiaita on enemmän kuin neljännes. Eli en tunne itseäni ikälopuksi enkä kömpelöksi. Ja miehiä on riittävästi, välillä jopa tasaparit!

Tanssiaskeleet tulevat jopa uniin...

2 kommenttia:

 1. Valasrannasta oli perjantaina telkussa pätkä. Valtavasti tanssijoita näytti olevan. Ne kuvas alkeisryhmistä. Joskos muistan oikein (siis en muista lukumäärää, jonka sanoivat telkusa), mutta olisi yli useampi tuhat tanssijaa, yli Suomen rajojenkin.
  Takuulla sulla on tuolla hauskaa. Oletko yötä siellä jossain, vai ajatko kotiin (asutko lähellä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaajia näytti olevan paikalla just alkeisryhmässä, itse olin silloin alkeisjatkossa. Mutta tänään istui toisen mummon eli Margitin vuetessä, joka kehui että hänen haastattelunsa näytettiin telkun uutisissa. Paljon on väkeä, mutta mukaan mahtuu hyvin. Yövyn noin 7 km päässä ja omassa huoneessa, en enää lattiomajoituksessa ryhmätiloissa, kuten kuulema nuoremmat.

   Poista