sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Mökkipäiviä ja -öitä

Lasikon ikkunasta klo 04.10

Mökkipäivät ja -yöt jatkuvat. Kaksin Ukin kanssa - mitä nyt koirat pyörivät jaloissa: Opiskelijatytön 8-vuotias laiskanpulskea espanjanvesikoira Chloe ja Mummin 2-vuotias valkoinen Muru-käppänä.

Majakkahuone maalattu (lähes kokonaan) ja vajan ulkokatto korjattu (puoliksi), ikkunat pesty (osittain) ja olohuoneen sohva ja matto vaihdettu vaaleampiin (lopulta Ukkikin suostui). Kärsitty reistailevasta vesipumpusta. Istuskeltu Salon torilla ja tehty löytöjä Salon kirpputoreilla (täällä). Herkuteltu savukalalla ja rapsupiirakalla, kuten jo 30 vuotta. Mansikoita syöty vain vähän, sillä riittävän makeita ei ole löydetty. 

Ukki on saunonut joka ilta, Mummin pari kertaa viikossa. Ukki on nauttinut uimisesta - pessyt tukankin järvessä, Mummi on kastautunut vain nopeasti - pikkuisen kirkuen. 

Aurinkovoidetta ei ole tarvittu. Mutta luonto on vihreän rehevä ja kanttarelleja nousee.

4 kommenttia:

 1. aikaskin kivalta kuulostaa;) vai ootte istuksineet torillakin, kastumatta? en ole viel kertaakaan torille päässyt pöytääni laittamaan, jok'ikinen toripäivä on satanut kun paikal olen ollut!
  perjantaina kiertelin Salon kirppiksiä, ei oikein mitään löytynyt, kenkähylly sentään tarpeellisena tuli hamstrattua. eilen olin aikeissa lähteä Somerniemen kesätorille, aamuinen sade muutti suunnitelmat ja teimmekin koko porukalla nostalgiamatkan toripäivän sijaan. ihan jees ei yhtään kaduta!

  VastaaPoista
 2. Me ollaan niin tori-ihmisiä, että mennään ilmalla kun ilmalla. Kalaa, uusia pottuja ja kukkia ostetaan - aina. Ja istutaan kaffelle - satoi tai paistoin. Mummi on jo oppinut laittamaan toppatakin päälle. Mutta myynti on toki eri seikka, en itsekään menisi tunneiksi sateeseen seisomaan. Ja asiakkaita tuntuu olevan vähän, harmi..

  VastaaPoista
 3. Hieno kuva toi ylin.
  Ihan kiva loma-aika teillä, kaksistaan. Ja uimaretki hyiseen veteen vaan vahvistaa keuhkoja, eritoten kun olet kirkunut.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisia ovat kahdenkeskiset mökkipäivät! Osaamme kumpikin nauttia hiljaisuudesta ja tekemättömyydestä...

   Poista