sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Muistijälkiä

Tanssipäivä putkessa. Opin valtavasti, vaikka raskaan päivän jälkeen opit tuntuvat kadonneen muistin uumeniin. Muistijäljet kuitenkin jäävät, ja ekaa kertaa tunnistan vahvasti, että liikeratoja alkaa tallentua myös lihasmuistiin. Jee!

Antti-Ville opetti fuskun alkeisjatkoa. Treenattiin vastetta. Nojataan kevyesti paria kohti (nainen voi halutessaan askeltaa kaikki askeleet päkiöillä) ja taka-askel tunnistetaan vasteen hölläämisestä. Huomaa, että mies voi fuskussakin tehdä rytmirikkona pelkkiä sivuaskeleita ja joskus ohjata naisen nopnop-taka-askeleeseen myös vasemmalle jalalle. Jalkaterät ulospäin, myös taka-askeleessa.

Sari opasti tangon alkeisiin. Asento ja raami tärkeitä. Kädet leveällä, kyynerpäät osoittavat suoraan ulospäin. Jalkaterät suoraan paria kohti ja kropan oik puolet vastakkain. Naisen taka-askeleet lähtevät siten, että jalka ojentuu ensin taakse ja kroppa siirtyy vasta jälkijunassa. Ruuhka-askeleessa mies voi ohjata naisen oik jalan ensin taakse, minkä jälkeen nainen palaa takaisin vasemman päälle (keinuaskel), ja sitten oik jalka sivulle ja vasen tämän viereen.

Jones selvitti rumban askelia ensikertalaisille, ja hyvin tekikin. Äkkäsin monta uutta yksityiskohtaa. Latinalaistanssien suppea asento ja lantion liike. Oik käden oikea asento löytyy siten, että nostaa käden suorana ylös suoraan edessä hartioiden tasolle ja taittaa kyynerpäästä ylöspäin 90 asteen kulmaan - ja se on siinä. Käsien kosketus on hellä ja vähäinen, pääosin sormenpäillä. Jalkaterät kokoajan akuankka-asennossa.

Naisen rumba alkaa hitaalla askeleella vasemmalle sivulle (hiiii-das). Hiiii-tavulla astutaan koko vas jalalle ja das-tavulla vas polvi suoristuu, vas lonkka muljahtaa vasemmalle ja oik jalka vedetään varpaat lattiaa hipoen vasemman jalan viereen. Tämän jälkeen oikealla jalalla astutaan nopeampi taka-askel kokojalalle (hillitty nopea), jolloin etummainen eli vas jalka usein hieman koukistuu, lopuksi palataan vas jalan päälle (hillitty nopea). Kädenalituskäännös tehdään miehen edessä miehen vasemmalla, ei sivulla. Rumbassa voi ottaa myös pysäytysaskeleen: vas hitaan ja taka/etuaskeleen (yyyks, kaks, kol) jälkeen nainen ohjataan hitaaseen askeleeseen naisen oikealle (yyyks) ja pysähdytään (kaks, kol). Oik jalka koukussa ja katsotaan point-asennossa olevaa vas jalkaa.

Lopussa vielä 1,5 tuntia valssia Antti-Villen johdolla. Raami, raami ja raami!

4 kommenttia:

 1. Ihmeen hyvin muistat kaikki asket- ja tekniikkaopit kirjallisesti. Sullä on rautanen muisti, joten jos sulla on samaa lajia nuo lihas- luu- ja ruumismuistit, niin kohtahan olet virtuaali, ... ja saat opettaa mua kun kohdataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään kakki näyttävät kuvaavan opetetut kuviot muistiin. Toistaiseksi en ole sitä tehnyt, mutta katsotaan...Tulisikohan minun tiirattua videopätkiä kotona?

   Poista
 2. Varmaan ollut mahtava kurssi. Rumbaa olisi niin kiva oppia! Meillä tanssit tauolla tämän jatkuvan sairastamiseni vuoksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssileiri on täyttänyt kaikki odotukseni. Hyvää opetusta eritasoisille tanssijoille. Ja mukavia ihmisiä ympäri Suomea!

   Poista