sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Vilskettä ja Vilinää


Rauhallisen Aaton (täällä) jälkeen vuorossa oli Vilskettä ja Vilinää, kun juhannuspäivän aamuna Opiskelijapoika saapui mökille Avovaimonsa ja puheliaan Pikkupoikansa kanssa, joka 20.6. täytti neljä vuotta. Iltapäivällä kylään tulivat vielä Esikoinen ja Vävypoika vilkkaiden, ihanien poikiensa (9v, 8v ja 2v) kanssa.

Porukalla katettiin pitkä pöytä mökin pihalle kahden aurinkovarjon suojaan, kannettiin keittiöstä loputtomasti syötävää ja istuttiin yhdessä lämpimään, mutta tuuliseen iltaan herkuttelemaan ja nauttimaan:

Äitimuorin ohjeen mukaan keitettyjä kesäperunoita 
Vaanilan puutarhan kukkakaalia
Silliä sekä Ukin valmistamaa sitruunalohta ja jääkellarin lohta
Vävypojan rakkaudella grillaamaa nautaa, kanaa ja maustettuja makkaroita
Sopivan löysäksi keitettyjä Salon torin kananmunia
Esikoisen tuomia hummus- ja tahinitahnoja
Vadillinen vihersalaattia, kesävihanneksia ja raasteita

Vaniljajäätelöä ja mansikoita
Fazerin vadelma-lakritsisuklaata

Valko- ja punaviiniä
Esikoisen oman mökin raparpereista valmistamaa mehua
Kuplavettä sitruunalla ja ilman

Aikuisten jatkaessa syömistä Pikkupojat karkasivat Ukin pihalle tilaamaan multakasaan laskemaan pyllymäkeä. Lopulta pehmeä ja auringon lämmittämä uusi multa houkutteli pojat riisuuntumaan ilkosilleen, eikä juoksusta ja riemusta meinannut tulla loppua. Onneksi lyhyen matkan päästä löytyi sekä järvi että saunan lämmin suihku, joten yltäpäältä multaiset Pikkupojat saatiin porukalla puhtaaksi ennen kotimatkaa.

Pitkän koronakaranteenin jälkeen oli ihanaa ja virkistävää herkutella taas (osan) perheen kanssa. Yritin ja yritimme noudattaa koronaetäisyyksiä, mutta hetkellisesti sekin tuntui unohtuvan. 

Toivotaan, että perhetapaamisista saadaan nauttia ainakin kesän ajan...


2 kommenttia:

 1. Valoisa teksti ja tunnelmalliset kuvat osuvat suoraan juhannuksen ytimeen silloin, kun se parasta on ollut ja on!!

  Multakasalasku kuuluu vissiin jokaviikarin kasvamisriittiin. Fiksut pojat, kun riisuivat vermeensä. Meillä operaatio suoritettiin aikaoinaan alkukeväästä, kun oli multakuorma tuotu takapihalle suojahaalarit päällä, tumput käsissä ja valkoiset lentäjälakit päässä. Eihän siinä voinut kuin purskahtaa nauruun ja lopuksi nostaa vellokset kaikkinensa suihkuun; hauskoja muistoja nämä:)

  Aurinkoista sunnutaipäivää ja kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa ja lämpöä - kuumutta - ainakin täällä Salon seudulla tuntuu sääennusteiden perusteella riittävän vielä pitkään. Nautitaan niin siellä kuin täälläkin. Minäkin olen viimein pulahtanut päivittäin järvessä - vesi on sekä lämmintä että vilvoittavaa...

   Poista