tiistai 2. kesäkuuta 2020

Kukkia Turusta


Lauantaina ajettiin Ukin kanssa Turkuun. Varsinainen syy reissuun oli vähän käytetty hybridiauto, jota Ukki halusi mennä katsomaan Kaarinaan. Mutta lämmin alkukesän päivä pakotti pistäytymään myös Turun torilla :):)

Epävarmoina menimme, sillä tori on ollut jo pari vuotta jättiremontissa, emmekä tienneet onko aukion nurkissa tilaa torimyyjille, kuten viime vuonna. Onneksi myyntitilaa oli löytynyt ja paikalla oli yli parikymmentä myyjää ja kaikkea mitä tarvitsimme: kukkia, yrttejä, vihanneksia ja kalaa, sekä kahvia ja kahvileipää.

Turun torilta olen aina saanut tuoretta ja hyvää tavaraa - niin nytkin. Ostin toistakymmentä upeaa, valkoista riippuvaa pelarkuuta, tai myyjän mukaan lajike oli isokukkainen cascada eli tavallisen riippapelakuun ja tutun pienikukkaisen cascadan välimuoto. Näyttävä lajike maksoi vain neljä euroa kappale, kun vastaava lajike Helsingissä maksaa yli seitsemän euroa. Ja sain vielä yhden kukan kaupan päällisiksi :):)

Torikahvien jälkeen minun piti tietty vielä katsastaa aina yhtä upea Turun Tuomiokirkko :):)

Siivekäs ja utelias torivieras :)

Kesäasuinen Tuomiokirkko 

2 kommenttia:

  1. Antoisa reissu mainioin kuvin! Onkohan lokki se sama, joka on päivystänyt torilla vuosikausia jo ennen remonttia. Sille kalakauppiaat antoivat nimeksi Roope, jos oikein muistan. Eikä nimeä vaihdettu, vaikka selvisi, ettei se olekaan uros. Opetti mokoma poikasensakin käymään torilla ja vahti tapahtumia Ruotsalaisen teatterin katolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voipa hyvin olla juuri Roope - niin omistajan ottein käveli eikä pelännyt eikä väistellyt ihmisiä ;)

      Poista