Olen ollut tosi huono sekoittamaan salaattikastikkeita. Nyt olen löytänyt klassisen yhdistelmän, joka tekee yksinkertaisimmistakin TUOREISTA salaattiaineksista herkkua.
Salaatti
Jäävuorisalaattia (Vaanelan puutarha, Perniö)
Hollantilaisia - tositosi makeita - kirsikkatomaatteja (Hakaniemen torilta)
Punasipulia silputtuna
Tuoreita basilikan lehtiä pilkottuna
Kastike
3 rkl kreikkalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä (Filos koroneiki-lajike)
1 rkl omenaviinietikkaa (Rajamäki)
1 rkl hunajaa (Pirkka)
1 valkosipulin kynsi murskattuna
ripaus jauhettua mustapippuria
Kastikeainekset sekoitetaan keskenään ja kastike sekoitetaan salaattiin juuri ennen tarjoilua. Tätä ennen tomaattien päälle ripotellaan hippunen sormisuolaa. Lopuksi salaattikeon päälle raastetaan runsaasti Parmesan-juustoa.
Kokkailun kokeilijoilta saa verrattomia reseptejä ja vinkkejä. Suosin yksinkertaisia ohjeita ja aineita. Nyt on saatavilla hemmetin hyviä kirsikkatomaatteja :)
VastaaPoistaMe laitamme salaatteihimme useimmiten vain puristettua sitruunaa. Jos tulee lapsia kylään, sitten appelsiinimehua.
Sitruunamehu on hyvä, mutta minulle loraus hyvää oliiviöljyä on tärkeä sen lisäksi.
Poista