maanantai 4. elokuuta 2014

Nautintoja Mikkelissä


Saimme yllättäen ja lyhyellä ravoitusajalla kutsun Savvoon nauttimaan ravuista. Ja hyvien ystävien seurasta: Parasystävä miehineen sekä Paula ja Kari - hekin ystäviä yli 30 vuoden takaa.

Mikkelissä pöytä oli koreana. Ilta aloitettiin maukkaalla miso-keitolla ja Unkarin ystävien täytetyillä paprikoilla. Illan pääherkkuja - rapuja - kuorittiin, ryystettiin ja maiskuteltiin pitkään, hartaudella ja nautiskellen. Mummi preparoi panssarin alta jopa parin valkoisia rapukiviä (harvinainen löytö elokuun alussa). Lopuksi herkuteltiin Parasystävän kokeilulla: jäädytetyllä sitruunavaahdolla täytetyillä sitruunoilla. Työläitä, kauniita ja kirpeitä.

Kenet haluaisin haluaisin tavata menneisyydestäni? -teeman ympärillä pyörittiin pitkään. Nostattipa aihe jonkun kyyneleenkin. Toki suunniteltiin myös tulevaisuutta ja mahdollista yhteistä Barcelonan matkaa ennen talven pakkasia. Ainaisella matkaajalla Karilla oli jo hotellisuosituskin valmiina. 

Ennen nukkumaan menoa kävimme vielä maistelemassa hyvää punaviiniä Paulan ja Karin lämpimässä puutarhassa. Paljain jaloin ja ilman villatakkia. Ihana pehmeä elokuun yö ympäröi nauravan ja väsyneen seurueen. 

Kasteiset jalat painoivat katoavan muiston pihalaattoihin. Ainakin Helsingin vieraiden mieliin jäi pysyviä hyviä muistoja ystävyyden täyteisestä kesäillasta. Ja Paulan ja Karin kauniista kodista!

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa aika täydelliseltä illalta. Matkasuunnitelmia on kiva tehdä ystävien kanssa. Meillekin on nyt siunaantunut neljän pariskunnan kopla, joka reissaa yhdessä. Seuraavaksi suuntana Istanbul.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Jaana, kun poikkesit. Meilläkin tykkäämme matkustaa kolmen pariskunnan porukalla. Kaikki itsenäisiä matkaajia, joten meno on mukavaa. Ja kakki rakastavat herkuttelua niin kadunreunassa istuen kuin fiinimmässä paikassa. Toivotaan että meillä Barcelona ja tei Istanbul toteutuu!

      Poista