torstai 5. maaliskuuta 2020

Tangoa museossa


Turussa käydessä tangotanssijan (täälläpiti tietenkin tutustua Wäinö Aaltosen museossa esillä olevaan Tangolaisia (Tango tribe) -nimiseen installaatioon. Ja tulipahan samalla käytyä kuvanveistäjä Aaltosen museossa, joka tosin on tuttu aikaisemmiltakin Turun retkiltä (täällä).

Tangolaisia kuului näyttelyyn, jossa oli esillä Hyöryllistä-nimisen taiteilijaryhmän eli Jouko Korkeasaaren, Sari Koski-Vähälän ja Heli Kurunsaaren tilateoksia. Ilmassa roikkuvat lettipäät kuvasivat esitteen mukaan erilaisia kulttuureita ja tapoja. Ja nimi Tangolaisia valittiin, koska tango on oleellinen osa suomalaista kulttuuria. Päitä ja/tai tukkia tehdessään kolme taiteilijaa olivat letittäneet satoja tunteja kuituhiuksia. Nauttien - kertomansa mukaan - samalla hitaasta käsillä tekemisestä ja yhdessäolosta.

Installaatio ei minua erikoisemmin puhutellut, eikä se mielessäni yhdistynyt tangoon. Mutta tulipahan sekin nähdyksi... Veikeältä näytti.

Muutkaan Wäinö Aaltosen museon näyttelyt eivät minua tällä kertaa sytyttäneet. Mieleen painuvinta museossa oli kaikkina vuodenaikoina ja joka säällä yhtä lumoava atriumpiha ja museon yhteydessä olevan kahvilan yllättävän monipuolinen tarjonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti