perjantai 13. maaliskuuta 2020

Juhlakellot


Tänään on kulunut 80 vuotta siitä, kun 30.11.1939 alkanut talvisota päättyi 13.3.1940. Runsaat sata päivää kestänyt sota Neuvostoliiton kanssa päättyi rauhansopimukseen, jossa Suomi luopui isoista alueista Kaakkois-Suomessa, mm. suurkaupungistaan Viipurista.

Sodan päättymisen muistoksi Helsingin Tuomiokirkossa oli tarkoitus järjestää juhlatilaisuus, mutta koronaepidemian takia se peruttiin. Kirkonkellot kuitenkin soivat aamupäivällä muiston kunniaksi kautta maan. Tätä varten asetuin viittä vaille kaksitoista toppatakissa odottavaisena parvekkeelle. Mitään ei kuulunut...

Olin tunnin myöhässä - harmi. Kellot olivat soineet viitisen minuuttia alkaen jo klo 10.55. Silloin minä katsoin vielä kiinnostuneena YleAreenasta THL:n koranatiedotustilaisuutta. Hämmästellen THL:n pääjohtajan jatkuvaa nenän niistelyä ja hien pyyhkimistä. Onneksi johtaja Mika Salminen esiintyi vakuuttavasti ja asiantuntevasti...

2 kommenttia:

  1. Onpa sinulla hienot kuvat Turusta kirkosta ynm. turun kuvia,(nyk.koti kaupunki) myös tuo hesan tuomiokirkko.Äitini oli 4½ vuotias kun talvisota päättyi, mutta sinne se koti jäi karjalaan ja 3 v.pikkuveli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piritta! Minun äitini oli jo 12v ja muistaa hyvin talvisodan, jonka helsinkiläislapsena vietti maaseudulla sukulaisissa, eikä joutunut omakohtaisesti kokemaan kuin pari ensimmäistä pommitusta.

      Poista