maanantai 7. lokakuuta 2019

Kurpitsapitsaa Sofiankadulla


Sunnuntaina olin Opiskelijatytön toivomuksesta toistamiseen Via Tribunalia -nimisessä pitseriassa (täällä) Sofiankadulla Senaatintorin ja Kauppatorin välissä. Tammikuussa kävin kehutussa pitsapaikassa edellisen kerran, enkä silloin ollut vierailuuni järin tyytyväinen (täällä).

Tällä kertaa tunnelma viehätti ja pitsat maistuivat, ja palvelu oli joustavaa ja kivaa. Murukin sai monta ylimääräistä herkkupalaa ja rapsutusta, mikä tietenkin sulatti mummin sydämen. Toisin kuin tammikuisena lauantaina, sunnuntai-iltapäivänä ruuhkaa oli jonoihin asti. Opiskelijatyttö oli meitä tähän valmistanut, joten jonotus sujui oikeastaan tosi kivasti - olutta juoden ravintolan yhteydessä olevan kodikkaan baarin leposohvalla.

Valitsemani kurpitsapyrettä ja -siemeniä, savustettua juusto, basilikaa ja kirsikkatomaatteja sisältävä Raccolto-pitsa oli maukas ja pohja mukavan ”raaka”, joka Opiskelijatytön mukaan on tyypillistä Napolin pitsoille. Jälkkäriksi otin pistaasijäätelöä, joka sekin oli herkkua.

Eli nyt olin kaikkeen tosi tyytyväinen. Osasyynä lienee tuttu ja rento seura, johon Opiskelijatytön lisäksi kuului Ukki ja Suomessa käymässä oleva Lontoontyttö.

Via Tribunalin ”odotusbaari” leposohvineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti