maanantai 14. lokakuuta 2019

Nautintoja mökillä


Nautin upeasta ruskasta ja syysluonnosta. En muista näin kauniinväristä syksyä - selkeitä, loistavia ja pitkään kestäviä värejä, joukossa vain vähän tylsää kuihtunutta tai vettynyttä ruskeaa.

Nautin kirppiskierroksesta Opiskelijatytön ja Lontoontytön kanssa. Koluttiin tarkkaan Salon suurimmat kirppikset: uusiin tiloihin muuttanut Second Hand Market, lastenvaatteisiin ”keskittynyt” Radiokirppis ja perinteinen ”romuvarasto” Aarresaari. Kaikki hyvin hoidettuja, mukavia kirppiksiä, joissa jokaisessa on myös kahvila, sovitustilat ja vessa. Löysimme mm. pari hyvää takkia Lontoontytölle, useamman puseron Opiskelijatytölle ja minulle ihanat Clarksin nahkanilkkurit 20 eurolla ja Punavuoreen kaipaamani mikro 14 eurolla.

Nautin Ukin savustamasta kirjolohesta perunamuusin ja suppiskastikkeen kanssa. Ja lähiporukasta, johon kirppiskavereideni lisäksi alkuillasta liittyivät Esikoinen miehensä ja kolmen villikon kanssa.

Nautin illan aikaisesta hämärtymisestä - kun on hämärän pimeää, vaan ei vielä marraskuun aikaista säkkipimeyttä. Ja lasikon kynttelikön pehmeästä valosta.

2 kommenttia:

  1. Tämän syksyn ruska on tosiaan ollut paitsi ennätyksellisen pitkäkestoinen myös harvinaisen väriloisteinen näin etelässäkin. Syksyn leppeä valo on vielä tehostanut vaikutelmaa. Kun on kuljeskellut metsäpoluilla kultalehtien leijaillessa ja eri puulajeja ihaillen, on varmasti mahdollisuus joutsenkaulaankin kasvanut;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella, ihana matalalta paistava syksyn lempeä valo kruunaa ruskan. Aamun ja illan valo näkyy juuri sopivasti ”ihmisen aikaan”, ei liian aikaisin aamuyöstä eikä liian myöhään keskiyöllä, kuten kesäkuukausina. Nautitaan ihanista väreistä vielä hetki ennen ensimmäisiä kunnon yöpakkasia :)

      Poista