torstai 3. lokakuuta 2019

Seikkailijat metrossa


Kolmevuotiaan kanssa tykkäämme kulkea ratikoilla ja metrolla. Tällä viikolla lähdimme länsimetrolla Tapiolaan visiteeraamaan Äitimuoria, jonka Kolmevuotias tietää olevan hänen isoisomumminsa eli isän äidin äiti - ikäeroa lähes 90 vuotta.

Yleensä käyn Äitimuorin luona autolla, joten metromatka ei ole tuttu. Äitimuori asuu Tapiolan länsiosassa, joten metrosta piti poistua jo Keilaniemen pysäkillä. Neljästä ulosmenoreitistä oli maan alla vaikea valita oikeaa. Neljältä ihmiseltä kysyttiin, mutta kukaan ei osannut neuvoa. Noustuamme kolmannesta kokeilemastamme ulostuloreitistä maan pinnalle näimme Äitimuorin talon Kehä ykkösen toisella puolella. Vielä tämänkin jälkeen metrotyömaan keskellä kiemurtelevan, kehätietunnelin ylittävän polun löytäminen oli todellista seikkailua.

Kerhopäivän väsyttämä Kolmevuotias jaksoi uskomattoman sinnikkäästi kävellä edestakaisin työmaata pikkuhiljaa hermostuvan Muru-mummin  - kuten hän minua nimittää - kanssa. Lopulta löysimme perille.

Äitimuori oli unohtanut tulomme, mutta ilahtui suuresti. Ja Kolmevuotiaalla riitti juttua. Paluumatka Helsingin puolelle sujui minultakin jo leikiten :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti