sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Englantilaista asumista

Lontoontytön kotikatua East Dulwichissa.

Perjantaina lensin pitkäksi viikonlopuksi Lontooseen keskimmäisen tyttäreni vieraaksi. Lontoontytön peesissä tiedossa on tiukkaa kävelyä, mielenkiintoisia näyttelyitä ja hyviä pubeja tai ravintoloita. Katsotaan, mitä Mummi kahdessa päivässä jaksaa...

Lontooseen on vuosisatojen kuluessa syntynyt kymmeniä oman identiteetin omaavia keskuksia, joissa on kauppojen ja markkinapaikan lisäksi oma kirkko, koulu, sairaala, paloasema, kirjasto ja aikoinaan myös kylpylä. Dulwich Villagen ja East Dulwichin alueelle rakennettiin 1800-luvun lopussa satoja englantilaistyyppisiä rivitaloasuntoja ja omakotitaloja. Nykyään alue on keski-ikäisten ja keskiluokkaisten perheellisten lontoolaisten suosiossa. Viihtyisä, eläväinen, siisti ja rauhallinen asuinalue Kaakkois-Lontoossa.

Luonteis-Espanjassa ja Thaimaassa vietettyjen vuosien jälkeen Lontoontyttö palasi viime talvena opiskelukaupunkiinsa Lontooseen ja löysi East Dulwichista viihtyisän vuokrakolmion, jonka hän jakaa brittiläisen nuorenparin Lolan ja Alexin kanssa. Hyvin kunnostettu, tyylikäs, valoisa ja ei-vetoinen toisen kerroksen rivitaloasunto.

Ydinkeskustaan Dulwichista matkustaa junalla tai bussilla ja metrolla vähintään tunti ja vartti suuntaansa kävelyineen. Lontoon mittakaavassa ei kuulemma paljon...

Keittiön ikkunasta näkyy vasemmalla alakerran vanhanrouvan boheemipiha ja oikealla toisessa alakerran huoneistossa asuvan nuoren perheen isännän säntillisesti hoitama nurmikkopiha. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti