Tampereella tunnettu mestarileipuri Timo Alenius avasi leipomomyymälän Merikadulla vuonna 1984 ja tutustutti myös helsinkiläiset 1960-luvulla kehittämiinsä täytekakkuihin. Alenius jäi eläkkeelle vuonna 2000, mutta uusi omistaja tekee suuren osan leipomon täytekakuista edelleen Aleniuksen reseptien mukaan - tunnetuin on ehkä ihanan kostea banaanisuklaakakku. Omistajan vaihduttua leipomon kylkeen avattiin nykyinen viitisen pöytää käsittävä kahvila.
Minun ”oikeassa” perunaleivoksessani ei ole erillisiä kakkulevyjä, ainoastaan perunaleivosmössöä. Mutta olen hyväksynyt, että kakkulevyperunaleivoksillakin on ystävänsä :):)
Herkullisen näköinen leivos ja kaunis kahvila
VastaaPoistaKuppila sopii hyvin etenkin mummoille ja pikkukoirille. Usein tapaamme siellä aikuisen Juniorini kanssa - minun ehdotuksestani - ja hänkin viihtyy eksoottisen vanhanaikaisessa kuppilassa, varsinkin kun saa herkkukakkua.
Poista