sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Olgan uumenissa


Viikolla pidettiin Silakkamarkkinat Helsingin kauppatorilla. Kumpikaan - ei purkitetut silakat eikä markkinatohinat - ole lempijuttujani, joten vuosittaisessa perinnetapahtumassa on tullut käytyä harvoin.

Vietin perjantai-iltapäivää nuorimman eli puolitoistavuotiaan Pikkupojan kanssa. Päätimme lähteä Kallion kodista ratikkaretkelle Kauppatorille katsomaan paikalle tulleita isoja purjeveneitä ja siinä sivussa muutakin markkinavilinää.

Kolera-altaan valtavat kaljaasit olivat upeaa ja kaunista katseltavaa. Kaljaasi on purjelaivatyyppi, jossa on 2-3 mastoa ja jonka runko on suunniteltu lastin kuljettamiseen. Joihinkin, kuten vuonna 1885 rakennettuun, 20 metriä pitkään Olgaan pääsi sisälle tutustumaan ja halutessaan syömään lohikeittoa ja tummaa saaristolaisleipää. Kapusimme pikkupojan kanssa kapeita portaita alas kajuuttaan, jossa istuimme kylkikyljessä noin kymmenen muun vierailijan kanssa hörppien kahvia ja punaista trippiä. Kermaista lohikeittoa kehuttiin, mutta meitä odotti vävypojan tekemä ruoka Kalliossa :):)

Kapusimme takaisin kannelle, ihmettelimme korkeita mastoja, hyvästelimme valkoisen venekoiran ja jatkoimme tyytyväisinä matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti