maanantai 27. lokakuuta 2014

Veikeä fusku

Hidas - hidas - nop - nop. Lyhyt taka-askel, jalkaterän rullaus - tärkeää - ja polvissa niiaava jousto. Ja sitten vain viejää seuraamaan. Kun avo-ote, kädet alhaalla. Ohjaaja sanoi, että askeltamiseni on kaunista ja pehmeää, mutta jalan nostot voisivat olla terävämpiä. Yritin muuttaa askellustani ja tietenkin sekosin heti. Yhdessä tuumattiin, että ehkä rauhallinen askeltamiseni istuu paremmin mummi-ikäiselle.

Fuskussa pysyn jo aika hyvin viejän perässä ja pystyn seuraamaan erilaisia viejiä. Tänään tosin neuvoin paria viejää - onneksi jäi vain pariin. Toinen ihan selvästi kerjäsi ja toivoikin sitä, mutta toinen olisi ehkä halunnut olla ilman neuvojani. Tähän asti olen visusti ollut neuvomatta - jopa viejän pyytäessä. Sitä linjaa pitää jatkaa, sillä herkästi opastus jää päälle ja neuvoo seuraavaakin. Eli tanssin vain viejän tahtiin - outoakin vientiä seuraten.

Tavanomaisimmat kädenalitukset, rusetit ja pikkukikkailut ovat jo tuttuja. Nyt kokeiltiin paria rytmirikkoa: avo-otteesta pyörähdys kainaloon (yksi, kaksi, nopnop), pyörähdys toiseen kainaloon (hidas, nopnop, hidas) ja jatkuu taka-askeleella ja pyörähtäen käden ali (nopnop, hidas, hidas). Ja toinen: ristiote ja naisella oik. päällä, pyörähdys miehen vas. kainaloon, jolloin kädet toistensa kaulalla (yksi, kaksi,nopnop), pyörähdys oik kainaloon kädet kaulalla (yksi, kaksi, nopnop), mies irroittaa oik käden naisen oikeasta ja ottavat uuden otteen naisen vas kainalon alta, vas kädet irroitetaan ja nainen pyörähtää oik kätensä alta (hidas, hidas, hidas, hidas), minkä jälkeen jatketaan normaalisti.

Leikkisä tanssi, jossa hulluttelu sallittua - jopa suositeltavaa. Entisestä pilkuntarkasta virkanaisestakin voi ikääntyessä kehkeytyä nautiskeleva brimadonna!

5 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä hauskoja nämä sinun tanssijuttusi! Itse olen aina rakastanut tanssia - ja torstain jalkaleikkaus antaa toivoa siihen, että vielä minäkin - virkanainen, tosin en aina ihan pilkuntarkka - aion tanssiksi pistää;)
  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnostaa, minäkin seuraan blogiasi, vaikka harvemmin kommentoin, kun kommentteja on jo niin paljon. Toivotaan, että jalkaleikkauksesi jälkeen voisit tanssijalkaakin nostella. Jos tanssista tykkää, niin kokemuksesta voinsanoa että paritanssiin hurahtaa!

   Poista
 2. Sinähän olet oikea tanssinopettaja... Itse en osaisi tuolla lailla kirjoittaa. Monta olen opettanut mutta ehkä omalla tyylilläni. Mitähän tuo jalkaterän rullauskin tarkoittanee..:) On hurjan kiva lukea sun kokemuksia. Ja tästä paistoi fuskun riemu.
  Se on kiva kun opit helpossa tanssissa nuo kuviot, niin samojahan ne on buggassa ja jivessä (ja rokissa). Kun kerran oppii on helppo mennä toisessakin rytmissä.
  Tanssitaan kun tanssittaa, ja sinua näköjään tanssittaa. Itse olen vähentänyt, ensin olosuhteiden (terveys) takia, ja kun tuli pitkä paussi, en sitten saanutkaan enää aloitetuksi samassa määrin. mikä sääli itseasiassa. Oiskohan aika ottaa niskasta kiinni ja mennä kokeilemaan, osaanko enää eli jaksanko enää vetää illassa 4 tuntia yhtäsoittoa (no, se ei ainakaan enää ole pelättävissä, eihän niitä hakijoitakaan ole enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla onkin omia termejä, kun ammattitermit on vielä hakusessa!jalkaterän rullaushan onihan selvä(?): päkiältä rullataan koko jalkapohjan varaan.
   Muuten, pari viikkoa sitten olinihan varma että yksi mukavanoloinen tumma nainen, jotaen ollut aiemminnähnyt jajoka oli konkari, olit sinä. Katselin häntämonta kertaa ja meinasin kysyä: "Oletko sinäOrvokki?". Joten kyllähän se joenteilee,että tanssitreeneihin sinun pitää nyt uudelleen ryhtyä. Etiäinen!

   Poista
 3. Täällä myös yksi paritanssiin hurahtanut mummoikäinen, oma vaari matkassa. Yksi fusku-kurssi ollaan käyty, ja "hiukan" vaiheeseen jäi opit. Foksi sujuu jo pikku hienouksillakin. Harjoitukset jatkuu tänään!

  VastaaPoista