lauantai 25. lokakuuta 2014

La Boqueria


Rakastamme molemmat Ukin kanssa kauppahalleja ja vihannes- ja kalatoreja. Joten ei matkaa ilman halli- ja/tai torivisiittiä. Ja Barcelonassahan se on must, vaikka hallifriikki ei olisikaan. Ydinkeskustassa oleva iso ja värikäs kauppahalli La Boqueria on yksi kaupungin lähes 40 ruokahallista (täällä). Muista ruokahalleista blogeissa on kehuttu ainakin El Bornin Sante Caterinaa ja Concepcion hallia Eixamplen alueella. Kuka kaiken ruokamäärän ostaa?

Nykyään La Boquerian hallissa on lähes 500 kojua, joissa myydään kaikkea mahdollista tuoreruokaa. Varsinkin kalatiskit ovat uskomattoman monipuolisia. Olemme Ukin kanssa käyneet hallissa kerran aikaisemmin, mutta ilmeisesti piipahdimme vain etuosassa (olikohan Mummi äksytuulella?), koska muistikuvissani halli oli paljon vaatimattomampi. Nyt halli riemastutti valikoimallaan, väreillään ja tuoreudellaan. Ihmisiäkin sopivasti. Mummihan kammoaa töniviä ja kiilaavia ihmismassoja.

Tarkoituksemme oli kävellä laitakaupungille lounaalle, mutta toisin kävi. Hallin laidalla vapautui juuri sopivasti kahdenhengen pöytä, jossa oli kutsuva sinivalkoinen pöytäliina ja mukavasti häärivät leidit. Kaiken päälle kutkuttava äyriäislista ja aitiopaikka tuijottaa ohikulkijoita. Saatiinkin ihania tuoreita kampasimpukoita, grillattuja isoja katkarapuja ja kylmää roseeta. Istuttiin ja nautittiin.

Pieni karvas maku tosin jäi laskusta. Taisi täti huijata, kun 6 kampasimpukkaa, 12 katkarapua ja 3 lasia talon roseeta maksoi yli 60 euroa. Etenkin kun seinälistan mukaan Mummi laski satsin hinnaksi noin 35 euroa. Mutta onneksi se ei pilannut hyvää tuultamme. Hymyiltiin ja kiitettiin - ilman tippiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti