sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Leffa makuuni

Ukki on koiratyttöjen - Murun ja Chloen - kanssa viikonlopun mökillä. Mummi jäi kaupunkiin ja päätti rällästää. Meni elokuviin - yksin. Ja nautti!

Tracks on elokuva makuuni. Pääosassa fantastinen australialainen Mia Wasikowska (s. 1989), johon ihastuin jo Terapiassa-sarjan nuorena naispotilaana. Wasilowska näytteli myös riemastuttavassa Annette Beningin ja Julianne Mooren tähdittämässä The Kids Are All Right -elokuvassa (2010) naisparin teini-ikäistä tytärtä.

Tracks-elokuva (ohjaaja John Curran) kertoo tositarinan 27-vuotiaasta Robyn Davidsonista, joka kävelee Australian autiomaassa 2700 km seuranaan vain neljä kamelia ja rakas Digity-koira. Nykyään 64-vuotias Davidson muistelee 1977 tekemäänsä yhdeksän kuukautta kestänyttä vaellustaan ja matkasta kirjoittamansa kirjan saamaa maailmanlaajuista julkisuutta täällä.

Australiassa kuvattu elokuva on eräänlainen road movie, jossa pääosassa on matkanteko, ihmisen ja eläimen suhde sekä hienot autiomaakuvaukset. Elokuva kannustaa heittäytymään ja ottamaan riskejä sekä korostaa "tavallisenkin" ihmisen mahdollisuutta valita oma suuntansa elämässä.

Elokuva, jonka voisin katsoa heti uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti