maanantai 6. lokakuuta 2014

Sun in London


Sunnutaina Lontoo kylpi auringossa. Ja me naiset nautimme. Hyvin nukutun yön jälkeen (aikaerosta huolimatta Mummikin veteli sikeitä yli seitsemään) hörpittiin kahvia ja paahdetut juustoleivät sivukadun kolmepöytäisessä kuppilassa. Loppupäivä täyttyi kirpputorista, jokiristeilystä ja kävelystä. Illalla herkuteltiin Hackneyssa ihanassa, puheensorinan täyttämässä italialaisessa Lardo-pitseriassa, jonka hinta-laatusuhde oli lyömätön: elämäni ehkä parhaat simpukat, napakymppipizza (kukkakaalia, pinaattia, gorgonzolaa ja saksanpähkinää) ja taivaallinen tiramisu.


Suositan kaikille Lontoon kävijöille tutustumista 14 kilometrin pituiseen Regent-kanavaan (Regent canal), joka kiemurtelee Thamesin pohjoispuolella ja on tätä kapeampi, rauhallisempi ja kauniimpi. Se kulkee Viktoria-puistosta Regent-puistoon ja täältä edelleen idylliseen LittleVeniceen. Kanavan rantoja voi kävellä tai pyöräillä vuokrapyörillä ja tutkia kanavaa ympäröivää luontoa ja kanavan partaalle rakennettuja asuintaloja tai vakoilla mielenkiintoisten asuntoveneiden elämää. Ympäri vuoden on myös mahdollista matkustaa vesibussilla LittleVenicestä Camdeniin tai päin vastoin (täällä).6 kommenttia:

 1. Kiva saada Lontoo -terveisiä. Minä näen oman Lontoo-tyttöni seuraavan kerran Suomessa, kun hän tulee lomilleen. Keväällä on sitten vuorostaan meidän aika suunnata Lontooseen. Kiitos tuosta Regent-kanava vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositan, jopa vain kävely joen vartta esim. Itä-Lontoossa on mukavaa. Ja seuraavan posteuksen Oxforin vidiitti oli myös minulle mieluinen. Mutta turistisesonkina saattaa olla täyteen ahdettu.

   Poista
 2. Sataa - paistaa ... Onneksi nyt paistoi :)
  Upea kuva tuo ensimmäinen. Kanava kuulostaa mielenkiintoiselta, olisin sen varrella varmaan koko päivän.
  Antoisaa loppulomaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssit jäi Lontoossa syrjään, mutta herkuteltua tuli, joten kotiin päästyä on tanssittava ahkerasti jotta kilot tasaantuu!

   Poista
 3. Nuo veneet kivoja, me tehtiin ihan pikku reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Little Venicestä ostin kirjoja laivasta: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2013/01/word-on-water.html

   Poista