torstai 23. lokakuuta 2014

Kävelyä Sitgesissä


Tykkäämme kumpikin Ukin kanssa kävelystä ja kevyestä vaeltamisesta. Kaupunkilomilla kävelemme yleensä itsemme kipeiksi ilman kummempaa päämäärää. Joskus valitsemme matkakohteen yksinomaa vaellustarkoituksessa, jolloin päivät kuljemme kevytreput selässä etukäteen tutkittuja vaellusreittejä. Useimmiten päivämatkoja, joilta palaamme kävellen tai bussilla takaisin yöpymispaikkaamme. Näin on tehty mm. Madeiralla, Korfulla, Teneriffalla, Etelä-Ranskassa ja Italian Rapallossa. On yllättävää, miten monesta turistipaikasta löytyy upeita ja hyvin merkattuja vaellusreittejä karttoineen.

Joskus teemme loman yhteydessä yhden tai pari lyhyttä kävelypyrähdystä ympäristöön, kuten eilen Sitgesissä. Olimme netin avulla selvittäneet, että Sitgesistä kulkee merkattu polku viereiseen Vilanovan kaupunkiin. Rauhallisen, pitkän aamiaisen jälkeen lähdimme etsimään reitin alkupäätä kaunungin eteläpuolelta. Reitti on noin 7 km pitkä ja kulkee koko ajan rantaa pitkin. Helppo, vaikka kivikkoinen polku. Vastaan tuli pari muutakin kulkijaa. Useita pieniä hiekkarantoja, mutta ainakaan lokakuussa ei yhtään kuppilaa. 

Vilanovasta voi halutessaan kävellä toista kautta takaisin Sitgesiin. Me valitsimme tällä kertaa junan, joita kulkee noin puolen tunnin välein. Kiva ja karu kävelyreitti, josta meri näkyy lähes koko matkan. 


Kävely Sitgesistä Vilanovaan on merkattu sinisellä.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa upealta, tuollaiset vaellusrreitit.
  Ja tuolla se reppu-selässä-retkeily näytti oikein mukavalta.
  Itsekin tykkään kävellä entistä enemmän. Ennen sitä löhös rannalla - nyt ihan harmittaa monet kohteet, jotka "hukkasin". Mutta rantalomista on jo aikaa monta monta vuotta, nyt reissaan vain Sveitsin (tai Saksan) ja Suomen väliä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sveitsissä niitä patikointireittejä löytyy! Toisaalta jos on perhettä tapaamassa, niin yleensä elää heidän ehdoilla ja kävelyt saattaa jäädä. Minulla on Sveitsin kävelyt vielä haaveena. Nuorena olen Bernissä ollut pari yötä ja maan läpi ajanut, mutta muuten tuntematon maa - vielä. Toki juttuja olen kuullut, sillä Parasystävän mies asui maassa nuoruudessaan useita vuosia.

   Poista