maanantai 20. lokakuuta 2014

Lento lämpöön


Lähdettiin kotoa 4.30, Helsinki-Vantaalta 6.15 ja saavuttiin Barcelonan lentokentälle 9.10. Kentältä jatkettiin paikallisbussilla Sitgesiin, jonne ehdittiin jo yhdentoista aikoihin. 

Mummilla hirmuinen nälkä, kun koneessa tarjottiin vain pieni kalkkunasämpylä eikä Mummin odottamaa aamiaista. Sitgesissä istuttiinkin pakaasien kanssa ensimmäiseen vastaan tulleeseen kapakkiin ja herkuteltiin  auringossa roseviinillä ja iberico-kinkulla. Ja nautittiin etelän lämmöstä. Sananmukaisesti, sillä mittari näytti jo aamupäivällä +23 astetta. Iltapäivällä jopa uitiin meressä Ukin kanssa. Onneksi oli pakattu uimapuvut mukaan, vaikka muuten ei helteeseen oltu varauduttukaan.

Sitges on 20.000 asukkaan rantakaupunki noin 35 km Barcelonasta etelään. Ihanien loivien hiekkarantojensa takia kesäsesonkina täynnä sekä espanjalaisia että ulkomaalaisia turisteja. Nyt sesongin ulkopuolella sopivan rauhallinen. Näkee jopa alkuperäisasukkeja. Ja koiria - kaikenrotuisua ja -kokoisia. Eikä yksikään hauku! 

6 kommenttia:

 1. Sitges on kuuluisa homoystävällisyydestään. Katselepas, huomaatko. Me osuimme miehen kanssa sinne kerran erityisen festivaalin aikaan. Oli niin mielenkiintoista olla kerrankin vähemmistönä. Joka paikassa oli todella kauniiita miehiä, ja kaupoissa oli miesten vaatteet näyttävästi ikkunoissa, naisten jossain kaupan takaosassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, olemme aikaisemmin kymmenisen vuotta sitten yöpyneet kaupungissa yhden yön - ja ihastuneet. Silloin homopareja oli paljon. Nyt odotin samaa, mutta ei ole enää yhtä näkyvillä. Itse tuumin että ehkä aika on muuttunut, sitä ei enää tarvitse korostaa, vaan useissa paikoissa kohdellaan "homoja" normaalisti ja tavanomaisesti. Markkinoidaanhan Helsinkiäkin "homoystävällisrnä"...
   Sitges on mukava kaupunki, jonne mahtuu homot ja muut! Nyt paljon eläkeläisiä, pikkulapsiperheitä ja koiria!

   Poista
  2. Parempi näin, ja hyvä että ajat ovat muuttumassa.
   Sitges on todella idyllinen paikka. Aiotteko viettää aikaa myös Barcelonassa? Se on minun suuri ihastukseni.

   Poista
  3. Toki miespareja näkyy, naisparejahan on vaikeempi tunnistaa(?!). Reissussa vain kolme vuorokautta ja asutaan koko aika Sitgesissä. Barcelonassa on perusnähtävyydet aiemmilla matkoilla nähty, mutta koska kaupunki kiehtoo, vietetään siellä yksi kolmesta päivästämme ja koetaan yksi huippuhetki - josta blogissa jatkossa. Joten seuraapa!

   Poista
 2. Kade - siis minä. Täällä koleassa ilmastossa luen matkoista.. ja yksi eniten kiehtovimmistä on Barcelona, jonne haluaisin matkustaa.
  Nauttios matkasta ja ui ja kiertele nähtävyyksiä.
  Jatkoa odotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävä lämpö on tehnyt minilomastamme vieläkin nautittavamman. Joten syytä on olla kateellinen... Mutta torstaina mekin palaamme kylmään Pohjolaa, joten siihen se riemu loppuu.

   Poista