maanantai 13. lokakuuta 2014

Buggia

Askelletaan tasatahtia koko jalalla vierittäen päkiöiden kautta. Eteenpäin astuttaessa nainenkin voi ottaa kanta-askeleita. Letkeästi maata kohti. "Sillai kun lapsena poljettiin heinäkasaa", sanoi joku kokeneimmista. Mutta kun Mummi ei ole lapsena polkenut heinäkasaa. Siksi oikean poljennon löytyminen varmaan tuottaakin vähän vaikeuksia. Ehkä helpompi on yrittää toteuttaa Juhani Tahvanaisen ohjetta "kissamaisesta liikkumisesta".

Oikea, vasen, oikea, vasen - yks, kaks, kolme, neljä ja alusta. Nainen alkaa oikealla jalalla taakse (lyhyt askel) kääntäen hieman kroppaansa, vas astuu paikallaan, oik hieman eteen ja vas taas paikallaan. Naisen astuessa taakse myös mies astuu taakse ja naisen astuessa eteen mieskin astuu eteen. Eli taakse, eteen, taakse, eteen jne.

Tasatahtista kävelyä viejän pyörittäessä. Hyvä jäntevyys koko kehossa, jolloin vienti on helpompaa. Jäntevänä, vaan ei pökkelönä! Naisen kyynervarret suorassa kulmassa edessä, kämmenet alaspäin. Nainen pitää käsiään koko ajan tässä asennossa odottamassa miehen ohjausta - nainen ei oma-aloitteisesti tartu miehen käteen.

Pyörivässä buggissa alussa lyhyt(!) ykkösaskel oikealla taakse, pitkä kakkosaskel vas jalalla vas viistoon, pitkä kolmosaskel oik jalalla eteenpäin ja lopuksi vas jalka tiukasti oik viereen kääntyen miestä kohti. Taikka ykkönen lyhyt oik taakse, kakkonen lyhyt vas sivuviistoon, kolmonen pitkä oik eteen sivuviistoon ja nelonen pitkä vas taakse kääntyen miestä kohti. Eli vaihtoehtoja on useita. Ja eikun uudelleen!

Etenevässä buggissa nainen voi kiertää miehen ohjauksessa miehen oik puolelta kääntyen nelosella miestä vastaan ja palaa takaisin paikalleen pyörähtäen miehen editse toiselta puolelta kääntyen kolmosella. Tämän jälkeen mies työntää/ohjaa naisen oik kädestä naisen etenevään pyörimiseen yks, kaks, kol, nel. Ja mies seuraa perässä.

Buggitreenit jatkuu torstaina - onneksi, sillä vielä on petrattavaa. Muista avo-otteessa kädet vyötärön alapuolella ja ranteet alhaalla!

2 kommenttia:

  1. Bugga (mä kutsun sitä noin, aalla..) on kiva tanssi joka tuli jäädäkseen. Muistan kun en tiennyt mitä se on, vaan jos soitettiin ruotsalaista musaa, sitä mentiin foksin tyylillä eteenpäin liikkuen. Sitten olin lomalla Inglesissä. ja käytiin illat ruotsalaisessa tanssipaikassa, ja siellä ne svenssonit vei buggaa. Halusin tietää buggan salaisuuden ja menin kurssille. Siitä on jo jotain 8-9 vuotta. Mutta kun olin tanssileirillä jotain 4 v sitten, oli buggakin jo hieman muututnut. Kuulemma elää koko ajan, ja sitä opetetaan vähän erilailla eri opettajien kesken. Mutta pääasia, että sen oppii ja sitten menee omalla tyylillä. Siellä leirillä kaikkein kivointa oli tanssia dubbelbuggaa, so. yksi mies tanssittaa kahta naista. Humppa mennään buggan rytmillä. Ja polkkakin on menty buggaten (en osaa oikeaa polkkaa).
    Katso nyt, kuinka taas innostun..... ;) Mutta on tosi kiva ajatella sun tanssininnostusta.
    Mukavia tanssihetkiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun innostut, tykkään innostuvista ihmisistä. Totta, buggia mennään varmaan monella tavalla. Tärkeintä on varmaan letkeys ja yhteinen rytmi ja hulluttelu.

      Poista