sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Toinen risti :)


Nykyään kävelen usein Etu-Töölössä olevan Temppeliaukion kirkon ohi, kun käyn tapaamassa Taka-Töölössä asuvaa Junioria. Mukava kaupunkireitti Punavuoresta Kampin kautta Töölön kirjastolle ja takaisin. Matkalla näkee niin keskustan ruuhkaa ja kivijalkaliikkeitä kuin kaupungin vehreyttä mm. Hesperian puistoa, jossa tällä hetkellä kukkivat kymmenet hevoskastanjat.

Menneellä viikolla ohitin (taas) Temppeliaukion kivikirkkoa, kun huomasin kirkon kyljessä viitan ”Kalliopuutarha” ja portaat, jotka johtivat rakennuksen kallioiselle maakatolle. Puutarha oli ainakin näin keväällä aika vaatimaton, jopa tylsä. Upeinta oli kokea lohkareiset kalliot ja katsoa läheltä kirkon upeaa, valtavista graniittijärkäleistä tehtyä seinää. Ja tietty kirkon seinää kiipeävät villiviinit ja kukkivat rodopensaat, jotka reunustivat portaita :)

Portaita kiivetessä huomasin vaatimattoman taotun ristin, joka oli sakastiin johtavan oven yläpuolella. Toinen ulkoristi kirkossa, jossa ei ole lainkaan perinteistä tornia risteineen :) Toisen ja näkyvämmän ristin pääsisäänkäynnin vieressä äkkäsin jo viime joulukuussa (täällä).

Saapa nähdä, josko joku päivä törmään vielä kolmanteen ristiin jatkaessani kaupunkikävelyjä ja kalliokirkon kiertelyä. Kiitos arkkitehdit Timo ja Tuomo Suomalainen yllätyksellisestä luomuksestanne :) 



Kirkon katolla olevaa kalliopuutarhaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti