lauantai 29. kesäkuuta 2024

Tammien katveessa


Tykkäsin viime vuonna telkkarissa esitetystä Kaipuu maalle -nimisestä dokumenttisarjasta. Sarjan yhdeksän jaksoa seurasi, kuinka Ninni ja Rafael Donner ostivat vuonna 2020 huutokaupattavana olleen Mustion entisen kyläkoulun ja alkoivat rempata tätä yli sata vuotta vanhaa, huonokuntoista hirsirakennusta kodikseen. 

Keväällä luin, että pariskunta avaa Ekkula-nimisessä talossaan viikonloppuisin auki olevan kesäkahvilan. Ukin mökiltä on noin 30 kilometriä Mustioon, joten perjantaina päätin ajaa Murun kanssa katsomaan telkkarista tuttua Ekkulaa ja testaamaan sen kahvilaa. 

Paikka sopii hyvin kesäkahvilalle - Mustioon johtavan tien risteyksessä Lohja - Tammisaari -tien varrella. Ja suosio oli myös sen mukainen. Parkkipaikka oli heti avaamisen jälkeen täynnä - parikymmentä autoa vieri vieressä pellon laidalla. Kahvittelijoiden pöytäjutuista päätellen moni muu minun lisäkseni oli tullut matkan päästä varta vasten katsomaan telkkarista tuttua taloa ja viehättävää pariskuntaa.

Talo oli - kuten olin odottanutkin - hienosti kunnostettu. Harmikseni - tosin ymmärrettävästi - siitä näki vain kadun puoleisen julkisivun ja yhden, kahvilana toimineen huoneen. Puutarha (kadun puoleinen) oli lumoava - hullaannuin etenkin kummulla kasvavista valtavista vanhoista tammista. 

Kahvilasta valitsin kahvin seuraksi paikalla leivottua porkkanakakkua. Kakkupala oli herkkua, mutta makuuni turhan pieni. Olin myös vähän pettynyt :) kun en kahvilassa kohdannut Ninniä, jonka aitous ja sydämellisyys hurmasi minut telkkarissa. No, olihan kahvilassa Rafael ja kaksi ujoa nuorta naista… Nirsoon makuuni kahvilassa oli myös liikaa ruuhkaa ja jonoa. Toki väen paljous kertoo kahvilan suosiosta, mutta tällöin yksilöllinen kohtaaminen helposti kärsii… 

Tosin tämä taisi olla vain minun outo ongelmani (sillä tykkään kohtaamisista). Muut vieraat tuntuivat viihtyvän hyvin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti